Koninklijk Instituut voor de TropenKoninklijk Instituut voor de Tropen
Back Back Locaties

Koninklijk Instituut voor de Tropen

 • Mauritskade 63
  1092 AD Amsterdam

  Tel: +31 (0) 20 568 8504

 • Koninklijk Instituut voor de Tropen

In het kort

 • Grote én kleine zalen voor verschillende soorten events
 • Geschikt voor zowel klassieke als moderne events
 • Schitterende locatie direct aan het Oosterpark
 • Eerste SDG House in Nederland
 • Winst gaat naar duurzame kennisprojecten

Ga naar de website

Geïnspireerd vergaderen in kleiner gezelschap, kleurrijk dineren met 280 gasten of borrelen in de Marmeren Hal met 900 personen – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Bij ons zijn de mogelijkheden net zo divers als het zalenaanbod. We hebben een indrukwekkende ontvangstruimte, een groot theater met 453 zitplaatsen en meerdere zalen geschikt voor kleinere en grotere bijeenkomsten. En dat alles krijgt u met een internationale vibe en state-of-the-art faciliteiten. Dol op diversiteit als we zijn, openen we onze deuren voor symposia, congressen, conferenties, vergaderingen, evenementen en feesten. Ontvang uw gasten in de Marmeren Hal, inspireer in de Koningin Máxima Zaal, organiseer een barbecue in de sprookjesachtige binnentuin of boek de hele locatie exclusief voor maximaal 900 gasten. Wat uw insteek ook is, bij ons krijgt iedere spreker - en gast - vanzelf inspiratie. KIT heeft naast de congresfaciliteiten ook een schitterend café de Tropen. In de zomer zijn het grote terras en de sprookjesachtige binnentuin de perfect plek om events, diners en barbecues te organiseren.

Daarnaast zal in het voorjaar van 2024 onze nieuwe en duurzame hotel, aan de andere kant van onze groene binnentuin, zijn deuren open. Handig en comfortabel als u wil blijven slapen na een evenement.

 

CATERING

In ons catering assortiment houden wij op alle fronten rekening met de beste ingrediënten, het hele jaar door, vanuit de gedachte om bewust consumeren zoveel mogelijk te stimuleren. Wij werken met lokale- en seizoensproducten en onze leveranciers zijn zorgvuldig gekozen op hun maatschappelijke betrokkenheid. Ook alle leveranciers waar wij mee werken dragen bij aan een bewustere samenleving.

 

 • Koningin Máxima Zaal
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Koningin Máxima Zaal
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen - Koningin Máxima Zaal met speciale verlichting
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Koningin Máxima Zaal met speciale verlichting
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen - Binnentuin
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Binnentuin
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen - Binnentuin + Terras De Tropen
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Binnentuin + Terras De Tropen
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen - Raadzaal dineropstelling
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Raadzaal dineropstelling
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Grand Entrance
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen - De Tropen café en restaurant
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - De Tropen café en restaurant
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen
 • Koninklijk Instituut voor de Tropen
  Koninklijk Instituut voor de Tropen - Buitenkant

EVENEMENTEN DIE GOED DOEN

Maar dat is nog niet alles. Organiseert u een event bij ons? Dan bent u niet alleen verzekerd van een goed verzorgde dag op een fantastische locatie, ook neemt u een stukje verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen. Onze winst komt namelijk ten goede aan KIT’s kennisprojecten, gericht op een duurzame toekomst wereldwijd. Zo’n maatschappelijk verantwoorde insteek geeft toch een goed gevoel? Bovendien zijn we gehuisvest in het SDG House: een community van organisaties, ondernemers, wetenschappers en NGO’s die werken aan de Sustainable Development Goals.

PARKEREN

Momenteel hebben wij geen parkeergelegenheid beschikbaar. Gelukkig zijn er genoeg parkeergelegenheden in de buurt, bijvoorbeeld de parkeergarage Q-Park Oosterpoort en Artis. Ook zijn er parkeerplaatsen in de Linnaeusstraat zelf.

TOT ZIENS

U bent van harte uitgenodigd, ook wanneer u in de nabije toekomst geen evenement gepland heeft staan, om onze prachtige en echt duurzame locatie eens te bezoeken! Wanneer mogen wij u verwelkomen?

 

 

Neem contact op met Koninklijk Instituut voor de Tropen

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Koninklijk Instituut voor de Tropen zal z.s.m. contact met u opnemen.