Samen vergaderen op afstand, het kan bij KIT!Samen vergaderen op afstand, het kan bij KIT!
Back Back Nieuws

Samen vergaderen op afstand, het kan bij KIT!

21 april 2020

Duurzaam, digitaal en helemaal van nu. Vanaf maandag 20 april kunnen groepen tot 500 personen digitaal terecht bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. De Koningin Máxima Zaal is opengesteld voor presentaties, conferenties en webinars via livestreams. Kortom: voor hypermoderne conferenties op afstand. Dankzij de state-of-the-art apparatuur is het mogelijk met maximaal 500 personen tegelijk te communiceren. Dat betekent samen vergaderen op afstand, vanuit een van de oudste en meest iconische conferentiezalen van Nederland.

Het vergaderen van vandaag

De Koningin Máxima Zaal is in de basis al klaar voor het vergaderen van de toekomst, dat door de Coronacrisis opeens het vergaderen van vandaag is geworden. De ruimte is voorzien van de juiste belichting, uitstekende akoestiek en een sfeervolle ambiance. In samenwerking met  komt daar nu highspeed livestreaming bij. Tijdens de opnames zorgen twee technici en een eventmanager – die uiteraard werken volgens de richtlijnen van het RIVM – voor een naadloze online gemonitorde bijeenkomst. Elke meeting krijgt een geheel eigen look and feel dankzij de op maat gemaakte landingspagina voor de deelnemers. Er zijn streamingpakketten samengesteld voor twee, vier of acht uurssessies. Delen van de opnames kunnen later worden gebruikt voor de social media-kanalen van de klant.

Duurzaam én digitaal

Ineke Noordhoek, Commercieel Directeur Hospitality van het Koninklijk Instituut voor de Tropen over deze nieuwe ontwikkeling: ‘De duurzaamheidstrend om niet meer voor elke bijeenkomst op het vliegtuig te stappen is natuurlijk al langer gaande, maar de huidige crisis heeft de ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Spreken voor groepen tot 500 personen kan ook nu vanaf een podium waar beroemdheden als Hare Majesteit Koningin Máxima en Kofi Annan belangrijke toespraken over relevante en duurzame onderwerpen hielden. Het publiek is even groot, alleen zit het wat verder weg. Samen vergaderen op afstand – het kan bij KIT!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!