Verbeter de wereld op de wc!Verbeter de wereld op de wc!
Back Back Nieuws

Verbeter de wereld op de wc!

25 november 2019

Zo'n 2,3 miljard mensen op aarde kunnen geen gebruik maken van een schoon en veilig toilet. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen neemt haar toiletrollen af bij The Good Roll, een sociale onderneming die zich het lot aantrekt van deze minder gefortuneerde mensen. Afgelopen week kwam een delegatie van The Good Roll langs met een speciale cheque.

Veilig

Toiletpapier gaat er bij een grote organisatie in enorme hoeveelheden doorheen. Het loont dus de moeite om na te denken waar je je rollen afneemt. The Good Roll levert wc-rollen van honderd procent gerecycled papier, zonder chloor en kleur- en geurstoffen. Het duurzaam gebruik van gerecycled toiletpapier leidt tot reductie van bomenkap, waterverbruik en uitstoot van CO2. Maar The Good Roll doet nog meer: het investeert samen met de partners van Simavi vijftig procent van de nettowinst in de bouw van veilige en schone toiletten in Oost-Afrika.

33 bomen, 4 wc’s en 200 mensen

The Good Roll reikte afgelopen donderdag een speciale Impact-Cheque met het behaalde resultaat uit aan KIT. Niet geheel toevallig, want dinsdag 19 november was het Wereld Toilet Dag. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de wereldwijde toiletcrisis. Toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030 is één van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. Commercieel directeur KIT Hospitality Ineke Noordhoek toont zich tevreden. 'We werken nog maar net twee maanden met The Good Roll en hebben nu al 33 bomen gered, 4 wc’s gebouwd en 200 mensen geholpen, zoals de Impact-Cheque vermeldt.'

Foto: KIT Manager Finance & Operations Louis van den Berghe, Manager Food & Beverage KIT Hospitality Alexander Daarnhouwer, Commercieel Directeur KIT Hospitality Ineke Noordhoek en KIT Teamleader Facilities & Security Bert Boer tonen trots de Impact-Cheque waarop staat wat het KIT via The Good Roll in twee maanden tijd aan duurzame doelen heeft bereikt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!