KIT Hospitality trekt nieuwe directie aanKIT Hospitality trekt nieuwe directie aan
Back Back Nieuws

KIT Hospitality trekt nieuwe directie aan

10 oktober 2019

Marielle van Rumpt (32) en Ineke Noordhoek (42) vormen de nieuwe directie van de Hospitality afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Onder KIT Hospitality vallen Café De Tropen, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. De tweekoppige directie staat voor de uitdaging om de inkomsten uit de hospitality activiteiten op deze prachtige locatie te optimaliseren om met deze opbrengsten meer duurzame projecten te kunnen realiseren.

Samenwerking

Het tweetal werkt ruim negen jaar samen op de hospitality afdeling en is zodoende perfect op elkaar ingespeeld. Van Rumpt is als Hotel Director verantwoordelijk voor het hotel, HR en financiële activiteiten. Noordhoek is als Commercial Director verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten en de Food & Beverages afdeling.

Noordhoek heeft de opleiding International Hospitality Management aan de Christelijke Hogeschool Leeuwarden afgerond en heeft twaalf jaar als manager bij de NH Hotel Group gewerkt, waarvan zes jaar als F&B Manager op deze locatie. Van Rumpt begon na haar studie Hotel Management haar carrière bij de NH Hotel Group, waarbij zij ervaring op deed op de afdelingen Finance, Housekeeping en Front Office. Ze was Front Office Manager bij NH Tropen toen het werd overgenomen door het KIT. Beiden combineren bij KIT Hospitality de liefde voor het horecavak met een flinke dosis ambitie.

Betere wereld

De nieuwe directie wil de afdeling versterken in een complexe organisatie als het KIT. 'We streven allereerst met de hospitality activiteiten naar gezonde winst, waarmee het KIT vervolgens in duurzame projecten kan investeren', stelt Noordhoek. 'Daarnaast vinden we het erg belangrijk om de Sustainable Development Goals in de bedrijfsvoering te integreren.'

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn door de Verenigde Naties opgestelde duurzame ontwikkelingsdoelen. KIT lanceerde twee jaar geleden het SDG House waarin een gemeenschap van experts, ondernemers en NGO’s werkt aan het behalen van een of meer SDG's. Van Rumpt: 'Het is een voorrecht om voor een organisatie te werken die voorloper is op dit gebied. We maken mooie toekomstplannen om de duurzaamheidsambities van het KIT te realiseren. Voor het hotel betekent dit aanpassen, renoveren of zelfs herbouwen.'

 

Op de foto: links Ineke, rechts Marielle

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!