KIT goedgekeurd als evenementenlocatie voor farmaceutisch industrieKIT goedgekeurd als evenementenlocatie voor farmaceutisch industrie
Back Back Nieuws

KIT goedgekeurd als evenementenlocatie voor farmaceutisch industrie

04 oktober 2019

Een farmaceutisch evenement in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)? Jazeker! Met trots kondigt het KIT aan dat de Stichting Code Geneesmiddelen Reclame (CGR) farmaceutische evenementen op deze Koninklijke locatie in Amsterdam-Oost goedkeurt. Dit dankzij de kennisprojecten waarbij de opbrengst van deze evenementen wordt geïnvesteerd om duurzame economische ontwikkeling en goede gezondheid wereldwijd te bevorderen. Dus voor medische, farmaceutische en gezondheid gerelateerde bijeenkomsten is KIT nu the place to be.

Mooie locatie met support voor projecten

Joost Mallo, accountmanager van het KIT is blij met de uitspraak van de CGR: 'Dit is zeer goed nieuws voor alle betrokken partijen, waar ook ter wereld. Het betekent dat de farmaceutische industrie haar evenementen geheel in lijn met hun beleidsregels bij het KIT kan organiseren of dat zij op onze locatie medische projecten kan sponsoren. Onze schitterende zalen zijn hiervoor bij uitstek geschikt, omdat we met de opbrengsten uit deze evenementen allerlei projecten realiseren die wereldwijd de levensstandaard verbeteren. Dat is dus win-win: een mooie locatie en extra support voor onze projecten.'

Vijftig gezondheidsexperts

'Bovendien werken er ongeveer vijftig gezondheidsexperts bij het KIT die zich bezighouden met onderzoek, advies en training voor internationale bedrijven, NGO’s en overheden. Zij realiseren innovatieve en praktische oplossingen op het gebied van gezondheidszorg in lage- en midden-inkomenslanden', vertelt Mallo. 'Deze experts hebben al een paar maal op verzoek van een van onze klanten op ons podium gestaan en hun kennis gedeeld met het publiek in de zaal. Aan het applaus te beoordelen werd dat nogal op prijs gesteld', voegt hij lachend toe.

Masterprogramma volgen

'Daarnaast is er nog ons KIT Scholarship Fund, waarmee circa veertig getalenteerde professionals uit lage-inkomenslanden een masterprogramma kunnen volgen waarmee zij in staat zijn een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg in hun land van herkomst. Dus als het over health gaat, kan je bij ons goed terecht'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!