Umami Park: have a taste of JapanUmami Park: have a taste of Japan
Back Back Nieuws

Umami Park: have a taste of Japan

20 september 2018

Umami Park, hét Aziatische food festival in Amsterdam, gaat terug naar zijn roots en komt met een bijzonder programma: Taste of Japan. Dat komt terug in het culinaire programma, maar ook de overige activiteiten zijn toegespitst op dit thema. Het festival is te bezoeken op 22 en 23 september tussen 12 en 20 uur in de binnentuin van De Tropen aan het Amsterdamse Oosterpark.

Culinaire programma

Umami Park legt dit keer accent op de Japanse smaken. Er is een food line-up met allerlei spannende Japanse gerechten zoals: takoyaki, okonomiyaki, ramen, gyoza, onigiri. Uiteraard aangevuld met andere Aziatische street food specialiteiten van Hong kong tot Djakarta. Een primeur is de Jian Bing, de Chinese pannenkoek. Eén van de meest populaire street foods in China en nu ook in Nederland geïntroduceerd door twee nieuwe ondernemers van de Falun Gong.

YAMATO Taiko

Daarnaast is er ook nog een bijzondere culturele line-up, want de wereldberoemde Japanse Taiko drummers van de YAMATO school uit Amsterdam-Oost komen naar Umami Park. YAMATO is een muziekgroep die met het traditionele muziekinstrument Taiko de hele wereld rondreist. De groep zal op de zaterdag van het Umami weekend een drietal spectaculaire optredens geven waarbij de energie er ongetwijfeld vanaf knalt. In 2019 toeren ze opnieuw door Nederland, waarbij ze theaters en schouwburgen opzwepen met hun energieke ritmes. Tijdens Umami krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met deze bijzondere kunstvorm. Op zaterdag 22 september spelen ze drie keer in de binnentuin van het KIT: 14.00 uur - 16.00 uur - 18.00 uur. Toegang is gratis.

Manga workshop

Het Tropenmuseum biedt een bijzondere Manga workshop aan in het kader van de aanstaande opening van Cool Japan op 27 september. De Manga strips zijn in Japan en inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot een populaire kunstvorm. Als je wilt weten wat Manga is en hoe je zelf een Manga strip kunt maken, dan mag je deze workshops niet missen. Let op er zijn beperkte plekken beschikbaar. 

Reuzenpanda's in De Beestenbus

Tenslotte is er nog een bijzondere attractie bij Umami. De Beestenbus. Maak kennis met de nieuwe Nederlanders Xing Ya en Wu Wen, de reuzenpanda's van het Ouwehands Dierenpark. In De Beestenbus kun je een uitgebreid educatief programma doorlopen waarmee je alles te weten kunt komen over Xing, Wu en hun soortgenoten. De Beestenbus is vrij toegankelijk voor jong en oud en staat bij de ingang van het KIT.

Over het KIT Royal Tropical Institute

De Tropen café en restaurant en de binnentuin zijn onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute. Deze not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking, richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO's, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het om het verbeteren van gezondheidszorg en duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926. gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!