Amsterdam Boats meert aan bij KITAmsterdam Boats meert aan bij KIT
Back Back Nieuws

Amsterdam Boats meert aan bij KIT

06 juni 2019

Maar weinigen weten dat het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) een steiger aan de Mauritskade heeft. KIT breidt dan ook haar locatie-aanbod uit, nu het een samenwerking aangegaan is met Amsterdam Boats. Wie bij het KIT een conferentie of evenement boekt kan per salonboot, tjalk of sloep arriveren, of bijvoorbeeld een lunch of receptie na afloop van het evenement op het water organiseren. Een tochtje over het water is een leuke aanvulling voor vrijwel iedere zakelijke en feestelijke aangelegenheid.

The perfect match

Amsterdam Boats is een rederij die beschikt over een breed aanbod aan klassieke salonboten, tjalken en sloepen met een capaciteit van 4 tot 60 personen. Een perfecte match dus voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat haar majestueuze gebouw al jaren uitleent voor kleinschalige partijen, festivals, symposia en grote meerdaagse congressen - desgewenst inclusief verblijf in het Amsterdam Tropen Hotel. Bovendien is het extra fijn hier vertoeven, want de opbrengst van evenementen die hier worden georganiseerd komt ten goede aan uiteenlopende (ontwikkelings)projecten van de kennis-afdelingen van het instituut.

CO2-neutraal

Amsterdam Boats is op MVO-gebied hard aan de goede (vaar)weg aan het timmeren, en vindt ook hiermee een match bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen, dat zich al jaren richt op duurzame ontwikkeling en inmiddels ook het label SDG House draagt. Ruim de helft van de vloot van Amsterdam Boats is uitgerust met een emissievrije elektrische aandrijving. De dieselmotoren zijn schoon, zuinig en stil en de verbruikte diesel wordt gecompenseerd via een CO2 compensatieprogramma zodat elke vaartocht 100% CO2-neutraal is.

Over het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking en richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO's, overheden en studenten.

Meer specifiek gaat het om het verbeteren van gezondheidszorg en duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!