Evenementen die goed doenEvenementen die goed doen
Back Back Locaties

Evenementen die goed doen

21 juni 2019

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is niet alleen een uitzonderlijke congreslocatie door zijn schitterende zalen en grenzeloze mogelijkheden. Wat de locatie extra bijzonder maakt is dat de inkomsten uit de evenementen terugvloeien naar de kennisprojecten van het instituut.

Centrum voor expertise

Zoals je eerder op Events.nl hebt kunnen lezen, beschikt het KIT over dertien verschillende zalen met allemaal een sterk eigen karakter en state of the art mogelijkheden. Het indrukwekkende gebouw aan het Oosterpark in Amsterdam is daarnaast ook het onderkomen van het Tropenmuseum én van het instituut zelf: een centrum met expertise in onderwijs, interculturele samenwerking en gastvrijheid, gericht op duurzame ontwikkeling. De expertises van het KIT zijn gebaseerd op drie pijlers: KIT Health (gericht op de verbetering van mondiale gezondheidszorg), KIT Gender (gericht op gendergelijkheid, bijvoorbeeld in de agrarische sector, financiële inclusiviteit en sociale gerechtigheid) en KIT SED (duurzame economische ontwikkeling).

Investeren in kennis en vooruitgang

In 2017 is in KIT het Sustainable Development Goals (SDG) House opgericht, dat onderdak biedt aan een groot scala organisaties die deze doelen nastreven. Een organisatie die ook SDG-doelen behartigt is dan ook van harte welkom om het KIT als congreslocatie te boeken. Volgens de mensen van het KIT zouden grote corporaties zich nóg bewuster moeten worden over de plaatsen en producten waar zij hun geld aan uitgeven. En dan gaat het niet alleen over een evenement bij het KIT maar ook om wie men kiest als papierleverancier, de locatie van een uitje, de zonnepanelen op het dak en de inhoud van het kerstpakket. Organisaties die voor het KIT kiezen als congreslocatie, kunnen daarnaast gebruik maken van de jarenlange ervaring en de wetenschappelijke en medische kennis die het instituut heeft. De duurzaamheid waar organisaties in investeren als zij voor het KIT kiezen als locatie én als kennispartner, is een extra toevoeging aan het succes van een evenement; “Good for events, events for good” is dan ook niet voor niks het motto van de afdeling Conferences & Events...

Kies jij ook voor KIT?

Een mooi voorbeeld waarbij de organisator (Ministerie van Buitenlandse Zaken) gretig gebruik maakt van de kennis die bij het KIT aanwezig is, is het 'Mental Health and Psychosocial Support in Emergency Settings' congres, waarbij wordt gekeken naar de humane aspecten van hulpverlening, dat op 7 en 8 oktober dit jaar zal plaatsvinden. Daarnaast heeft het KIT ook nog een eigen investeringsfonds dat onderzoeken initieert. Een van die initiatieven is CASE (Center for Applied Spatial Epidemioligy). Hierbij wordt gebruik gemaakt van mapping technologie, waar bijvoorbeeld wordt gekeken naar de gevallen van tuberculose in Pakistan en de afstand tot behandelcentra, om zo de overheid te kunnen adviseren over hun beleid. Een ander mooi voorbeeld is de studie ‘Beyond access: Exploring gender-transformative approaches to financial inclusion’, waarbij het KIT onderzoek heeft gedaan naar de empowerment van vrouwen in combinatie met toegang en het gebruik van financiële diensten.

Dus: Streeft jouw organisatie een van de zeventien SDG-doelen na, ben je opzoek naar de juiste kennis en sprekers voor een evenement of draag je graag je steentje bij aan de bijzondere projecten die het KIT initieert? Dan is het Koninklijk Instituut voor de Tropen dé congreslocatie voor jou!

Wist je dat?

  • ... het gebouw binnenkort alweer meer dan honderd jaar bestaat?
  • … het KIT haar eigen Amsterdamse Downing Street heeft, namelijk de Raadzaal, Bestuurskamer en Regentenkamer?
  • ... er een prachtige, groene binnentuin is, pal aan het Oosterpark, waar wel 2.000 mensen tegelijk van kunnen genieten?
  • ... er wel twaalf soorten marmer zijn verwerkt in de vloer, pilaren en trappen van de Marmeren Hal, de prachtige ronde ruimte in het hart van het KIT?
  • ... alle zalen van het KIT in totaal wel 1.000 m2 beslaan?
  • ... de beelden in de leeszaal symbool staan voor allerlei verschillende wetenschappen, zoals aardrijkskunde, antropologie, geschiedenis en biologie.
  • ... er drie Koninklijke zalen in het gebouw zijn; de Koningin Máxima Zaal, de Clauszaal en de Emmazaal?
  • … Kofi Annan, de toenmalige voorzitter van de Verenigde Naties, in 2017 op de Mauritskade de eerste van de 17 Sustainable Development Goals-stoeptegels heeft gelegd?
  •  ... er bij het KIT evenementen hebben plaatsgevonden met maar liefst 900 bezoekers?
  •  ... je deze zomer ook gezellige barbecues kunt organiseren in de binnentuin?

Door > Philip Vincent Fokker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!