HvA en KIT organiseren collegereeks in het SDG HouseHvA en KIT organiseren collegereeks in het SDG House
Back Back Nieuws

HvA en KIT organiseren collegereeks in het SDG House

31 augustus 2018

Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseert samen met KIT Royal Tropical Institute vanaf 13 september 'Entrepreneurship College - the SDG edition', een collegereeks rondom ondernemerschap en de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De aftrap van de collegereeks vindt plaats op 13 september met gastspreker Peter Wollaert van CIFAL, een internationaal netwerk dat trainingen verzorgt voor het Local Development Program van de VN-organisatie UNITAR. Ook verwelkomen we gastspreker Yeliz Mert van Impact Hub Amsterdam, het grootste internationale netwerk van duurzame ondernemers. Het eerste college zal worden geopend door Mark Schneiders, CEO van KIT Royal Tropical Institute.

Maandelijkse inspiratiebron

In de maandelijks terugkerende colleges neemt elke keer een academisch expert een van de Sustainable Development Goals (SDGs) onder de loep in samenspraak met een ondernemer. Een inspirerende collegereeks die de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders behandelt, en die laat nadenken over manieren waarop innovatie en ondernemerschap een rol kunnen spelen bij het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Tijdens de eerste bijeenkomst zullen de SDGs in het algemeen worden toegelicht, daarna staat steeds een enkele SDG centraal.

Na de samenkomst is er een netwerkborrel om gezellig na te praten en ideeën uit te wisselen. De bijeenkomsten vinden plaats in De Tropen café en restaurant in Amsterdam-Oost en zijn vrij toegankelijk. Wel is het aantal plaatsen beperkt. Aanmelding is mogelijk via Eventbrite.

Over SDG House

De Verenigde Naties hebben 17 SDG's opgesteld die voor de komende 15 jaar de agenda voor duurzame ontwikkeling bepalen. Het SDG House biedt een plek aan innovators om samen te komen, kennis te delen en samen te werken. Daarnaast huist het SDG House meer dan 50 ondernemers, organisaties en NGO's die werken aan het behalen van de 17 SDG's.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!