Dutch Marketing Awards 2020Dutch Marketing Awards 2020
Back Back Nieuws

Dutch Marketing Awards 2020

08 april 2020

Jaarlijks reiken Adformatie, NIMA en PIM de Dutch Marketing Awards uit tijdens een feestelijke awardshow met zo’n 350 aanwezigen. Dit jaar ging het door de uitbraak van het Coronavirus nét even anders. PINO en #Verder kwamen in 14 dagen tot een totaal nieuw concept: een online talkshow live vanuit een studio. Zonder die 350 bezoekers, maar mét 1000 kijkers vanuit huis.

Liveprogramma

NIMA, PIM en Adformatie brachten op 26 maart 2020 vanuit Capital C een live programma waarin onder meer de Marketeer of the Year, Marketing Company of the Year en Transformer of the Year, werden bekendgemaakt. Host Aljan de Boer (bestuurslid PIM & Head of Inspiration bij Trendsactive), Marc van Eck (voorzitter College Register Marketeers) en Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie) gingen met elkaar in gesprek over de belangrijkste ontwikkelingen binnen het marketingvak. Juryvoorzitters Van Eck en Van Nierop maakten de winnaars bekend.

Van fysiek event naar online talkshow in 14 dagen

De geplande uitreiking in het Koninklijk Instituut voor de Tropen was door de uitbraak van het Coronavirus geen mogelijkheid. Daarom sloeg eventbureau PINO de handen ineen met Capital C en Bourgonje die in de eventruimte de High Light een ‘virtuele studio’ hebben ingericht. ‘Deze tijd vraagt om creatieve oplossingen’, aldus Van Nierop. ‘We willen de winnaars graag het podium geven dat ze verdienen, juist nu. Dat kan dit jaar niet met een fysiek feest, maar het zou prachtig zijn als het vak online aanhaakt zodat we er een digitaal feestje van kunnen maken.’ Van Eck: ‘De Dutch Marketing Awards zijn de enige prijzen van marketeers voor marketeers. De jury’s hebben grondig werk gedaan om de allerbeste winnaars in het zonnetje te zetten. Dat willen we ook dit jaar graag breed uitdragen door middel van deze show.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!