Zwitserland.Zwitserland.
Back Back Incentives & bestemmingen

Zwitserland.

 • Postbus 17400
  1001 JK Amsterdam

  Tel: 020 620 92 29

 • Zwitserland

In het kort

 • Veelzijdig landschap
 • Gemoedelijke steden
 • Duurzame bestemming
 • Uniek openbaar vervoersysteem
 • Korte afstanden

Ga naar de website

Contrasten en diversiteit
Bergen, meren, lieflijke steden, het goed georganiseerde openbaar vervoer maken het verblijf aangenaam en bijzonder. Laat je inspireren in de Zwitserse bergen. Het duurt slechts 4 uur om het land van oost naar west te doorkruisen, 3 uur van noord naar zuid. Vier talen en culturen, van palmbomen tot gletsjers op één dag met een overnachting in een boetiekstad: Zwitserland is Europa in een notendop. Skiën in de morgen, wijn proeven in de wijngaarden in de middag en ’s avonds een diner op een meer? Het kan allemaal in Zwitserland. Grote variaties en interessante routes behoren tot de mogelijkheid van de Swiss Travel System (openbaar vervoersysteem). Met het spoor ervaar je veelzijdigheid van Zwitserland het best. Geen enkel land heeft een vergelijkbaar dicht openbaar vervoersnet. Door snelle treinverbindingen en optimaal op elkaar afgestemde dienstregelingen komen ook afgelegen alpendorpjes dichterbij. Met het Swiss Travel System reis je snel, comfortabel en met veel afwisseling naar uw bestemming. Het Swiss Travel System kent een breed assortiment voordeelkaarten, om voor elke reiswens de juiste oplossing te kunnen bieden. Heb je diverse reisdoelen in Zwitserland die je allemaal met OV wilt doen, kies dan voor een Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot gedurende 3, 4, 8 of 15 dagen. Het ticket is ook geldig in de panoramatreinen (excl. zitplaatsreservering en/of toeslag) en openbaar vervoer in 90 steden. Gratis toegang tot meer dan 500 musea. Tot 50% korting op bergexcursies.

 • Glacier Express
  Ruinalta, Glacier Express ©Zwitserland Toerisme / Tibert Keller
 • Zermatt
  Zermatt, iglodorp ©Zwitserland Toerisme / Jan Karlen
 • Ttlis Bergbanen ©Roger Gruetter
  Ttlis Bergbanen ©Roger Gruetter
 • Entlebuch ©Zwitserland Toerisme
  Entlebuch ©Zwitserland Toerisme
 • Pontresina ©ZT_Mattias Nutt
  Pontresina ©ZT_Mattias Nutt
 • Stanserhorn © Emanuel Ammon
  Stanserhorn © Emanuel Ammon
 • Geneve ©Zwitserland Toerisme
  Geneve ©Zwitserland Toerisme
 • Tschamut ©ZT_Christof Sonderegger
  Tschamut ©ZT_Christof Sonderegger
 • Zurich ©Zwitserland Toerisme
  Zurich ©Zwitserland Toerisme
 • Bern ©ZT_Andre Meier
  Bern ©ZT_Andre Meier

Interessante business meetings
Toonaangevend onderzoek bewijst het: Zwitserland is vaak één van de besten. Op de Environmental Performance Index 2018 is Zwitserland leider met een score van 87,42 voor de algehele milieupresentaties om een voorbeeld te geven. Kom meer te weten over duurzaamheid, hoe afval in energie wordt omgezet. Zwitserland is kampioen in het recyclen. De farmaceutische sector is nauw verbonden met de chemische industrie, die zich richt op kleurstoffen, parfum-essences en voedselaroma’s. Samen exporteren deze industrieën ongeveer 85% van de productie en zijn ze een van de belangrijkste verdieners van buitenlandse valuta in Zwitserland. De sector varieert van innovatieve startups tot grote bedrijven zoals Novartis en Roche. Breng een bezoek aan een bedrijf of fabriek.

Gastronomie
Zwitserland ligt in het hart van Europa en staat bekend om zijn diverse internationale keuken. Enkele nationale gerechten zijn kaasfondue en raclette. Zwitserse boeren wilden in de winter graag een stevige maaltijd en smolten daarom kazen met witte wijn. Het woord 'fondue' is afgeleid van het Franse 'fondre', wat smelten betekent. Fondue wordt traditioneel gegeten met brood. Aan de andere kant wordt raclette geserveerd met aardappelen, augurken en zilveruitjes. Het Franse woord racler betekent schaven of schrapen. Deze gerechten bestaan al meer dan 300 jaar. Heerlijk bij een glas Zwitserse wijn.

Wij helpen u graag!
Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de overkoepelende organisatie, die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij de organisatie van een meeting of incentive en bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend.

Bekijk hieronder ons online magazine Duurzaam Zwitserland, mocht je dit nog beter willen bekijken, kijk dan hier.

Neem contact op met Zwitserland.

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Zwitserland. zal z.s.m. contact met u opnemen.