Winters Zwitserland: Crans-MontanaWinters Zwitserland: Crans-Montana
Back Back Nieuws

Winters Zwitserland: Crans-Montana

19 januari 2022

Op 1500 meter hoogte op een zonnig plateau in het Franstalige gedeelte van het Wallis vind je Crans-Montana. Dit bergdorp staat bekend om zijn jaarlijks terugkerende internationale golftoernooi; het Omega Master golftoernooi. In 1906 werd hier namelijk de eerste golfbaan geopend en in 1911 vonden hier de allereerste skiwedstrijden plaats. Tegenwoordig organiseren ze ieder jaar ‘Wereldbeker Ski Dames’ wedstrijden. Crans-Montana is bovendien kandidaat voor het WK 2027. Wellicht is het bergdorp ook een kandidaatlocatie voor jouw volgende evenement? 

  • Winters Zwitserland: Crans-Montana
    Chetzeron
  • Winters Zwitserland: Crans-Montana
    Crans Montana Ambassador
  • Winters Zwitserland: Crans-Montana
    Crans Montana Ski Slopes

Klassieke of ongewone vergaderplekken, een congrescentrum met alle nodige infrastructuur, een verscheidenheid aan kwaliteitsaccommodaties, een ruime keuze aan activiteiten, Crans-Montana biedt het allemaal. Een professioneel team biedt persoonlijke service, zodat je evenement niet alleen een geweldige ervaring wordt, maar ook een groot succes!

Duurzaam Crans Montana

Het skigebied bestaat uit 140 km pistes, op een hoogte tussen 1500-3000 meter. Het skigebied is voor alle niveaus toegankelijk en divers, met ruim 50 kilometer blauwe, ongeveer 70 kilometer rode en 15 kilometer zwarte pistes. Een deel hiervan bevindt zich op het Plaine-Morte gletsjer. Een afdaling die je zeker niet mag missen is de Piste National. Het skiliftbedrijf Crans Montana Aminona (CMA) heeft de stichting ‘Swiss Green Alps’ opgericht. Een deel van de skipas komt ten goede aan deze stichting, die zich inzet voor bewustwording bij de bevolking en bij de gasten, het schoonmaken van openbare ruimtes binnen het skigebied en het beschermen van het milieu (fauna en flora). 

Rent a Hotel: Viersterrenhotel Chetzeron

Op een steenworp van de gondels van de Cry d’Err ligt viersterrenhotel Chetzeron. Het hotel is gebouwd in een voormalig gondelstation. Dit hotel, dat direct op de top van de hellingen ligt, is een perfect voorbeeld van de renovatie van een ongebruikt gebouw. Het hotel doet mee met de campagne: Rent a Hotel. Huur een hotel zonder interventie van andere gasten, met een adembenemend uitzicht op het Rhônedal en de Alpentoppen, van de Matterhorn tot de Mont-Blanc. Het hotel heeft 16 kamers, een restaurant en op het dak een verwarmd zwembad.  

Crans Ambassador Hotel & Spa 

Alleen al de ligging van Crans Ambassador Hotel & Spa verdient vijf sterren: met een prachtig uitzicht over de bergen, op maar een paar stappen van de kabelbaan, Ski-in Ski-uit. De golfbaan van Crans-Montana ligt op slechts 1 km afstand. Crans Ambassador Hotel & Spa is lid van Michel Hospitality Group en heeft 56 kamers, spa, overdekt zwembad, lounge, bar en 3 restaurants. De keuken serveert Zwitserse lokale gerechten. Afval wordt gecomposteerd en omgezet in Biogassen. Ze gebruiken bovendien nauwelijks plastic materialen. 

Le Régent Congress Center 

In een groene oase tussen de bergen ligt het congrescentrum Le Régent, een unieke plek voor 10 tot 2000 personen, vlak bij het centrum. Het gebouw heeft een eigen keuken waar lokale koks eenvoudige, maar ook gastronomische maaltijden kunnen bereiden. Het dak van het hoofdgebouw is bedekt met fotovoltaïsche zonnepanelen om elektriciteit te produceren. Het zeer flexibele congrescentrum dat allerlei soorten evenementen kan organiseren. 

La Prairie 

Voel de natuur en verblijf in Hotel La Prairie, een charmant driesterrenhotel in chaletstijl, met 33 kamers. Het hotel ligt vlakbij het prachtige bergmeer La Moubra en wordt sinds 1962 door dezelfde familie gerund. Het is gebouwd in 1930 met restaurant, bar en buitenzwembad. Er zijn 2 vergaderzalen, een met een capaciteit van 60 personen en de andere voor 15 personen. Het hotel is 365 dagen per jaar geopend waardoor het een perfecte plek is om te vergaderen in de natuur. 

Switzerland Convention & Incentive Bureau

Geïnspireerd geraakt door alle mogelijkheden van Crans-Montana? Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals.

Beeld ©CMTC 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!