Anne Hathaway en Roger Federer afgewezen – door de Zwitserse natuurAnne Hathaway en Roger Federer afgewezen – door de Zwitserse natuur
Back Back Nieuws

Anne Hathaway en Roger Federer afgewezen – door de Zwitserse natuur

22 april 2022

Roger Federer promoot de Grand Tour of Switzerland. De wereldwijde merkambassadeur van Zwitserland Toerisme is de hoofdrolspeler in de nieuwste promotievideo van de toerismemarketing organisatie, samen met Oscarwinnares Anne Hathaway. Echter, in deze nieuwe video krijgt Federer een onaangename verrassing te verwerken. Hij krijgt te horen dat niemand groter is dan de eigenlijke ster van de video, de Grand Tour of Switzerland: het beste van Zwitserland verpakt in een onevenaarbare roadtrip. De promotievideo wordt nu wereldwijd online vertoond.

Zwitserland Toerisme veroorzaakte vorig jaar een wereldwijde sensatie met een video waarin Roger Federer naast Oscarwinnaar Robert De Niro te zien was. Wie herinnert zich niet dat Federers droom van een speelfilm over Zwitserland in de spotlight niet uitkwam? Toen was het De Niro die het voorstel afsloeg, omdat Zwitserland het volgens hem ‘aan drama ontbrak’. De video werd wereldwijd meer dan 100 miljoen keer bekeken en was een van de tien meest succesvolle reclamespots van 2021.

Anne Hathaway voor Zwitserland

Voor 2022 is het Zwitserland Toerisme gelukt eersteklas starpower binnen te halen. Maar, ook Hollywood-ster en Oscarwinnares Anne Hathaway kan Federer niet helpen. Er wordt gezegd dat de twee de absolute highlights langs de Grand Tour of Switzerland hebben bezocht. En hoewel ze alle door de tennisster gedroomde opnames hebben gemaakt, blijkt dat ze in de uiteindelijke montage nauwelijks te zien zijn. De regisseur heeft de mogelijkheid voor de kijker om de twee sterren te zien sterk beperkt. Natuurlijk zijn beide sterren teleurgesteld. Dat is het verhaal achter de nieuwe promotievideo.

De Grand Tour of Switzerland laat zich door niemand aftroeven

Aan het begin van de video ziet de kijker prachtige beelden van de Grand Tour of Switzerland. Adembenemende bergpassen, schilderachtige meren, grandioze kastelen en op de achtergrond geweldige filmmuziek. Maar, al die legendarische beelden worden voortdurend onderbroken door een uiterst geïrriteerde Roger Federer. Samen met Anne woont hij in een montagestudio de screening met het productieteam en de regisseur bij. Ze stellen allebei met ontzetting vast dat de regisseur ze bijna helemaal uit de video heeft geknipt. Geen close-ups van de celebrities, het hele scherm is gevuld met de majestueuze landschappen. Argument van de regisseur: de Grand Tour of Switzerland doet voor niemand onder, niemand is visueel indrukwekkender dan de Zwitserse landschappen. Hathaway verlaat de ruimte al klagend dat ze zich nooit door Federer had moeten laten overhalen de rol op zich te nemen. En Federer beleeft een tweede nederlaag in zijn poging om de ster van een grote Zwitserse toerismevideo te worden.

Roger Federer was zenuwachtig

De samenwerking met Anne Hathaway was voor Roger Federer heel leuk: ‘Het was een absoluut voorrecht om tijd door te brengen met zo’n internationale superster als Anne Hathaway. Ik was best zenuwachtig, het is immers zo'n talentvolle actrice. Maar ze gaf me heel veel tips en had niet aardiger kunnen zijn. Ze was erg behulpzaam en zeer geduldig met mijn acteervaardigheden’. Ook Martin Nydegger, CEO van Zwitserland Toerisme, is dolblij met Anne Hathaway: ‘Met zo’n Hollywood-superster als Anne in onze campagne zijn we zeker van wereldwijde aandacht voor de Grand Tour of Switzerland’.

Wereldwijde campagne 2022

De korte video maakt deel uit van een wereldwijde campagne voor de promotie van de Grand Tour of Switzerland. Naast de video worden er verschillende promotiematerialen gelanceerd met de slogan ‘I need the roadtrip of a lifetime. I need Switzerland’. Langs de Grand Tour of Switzerland wordt de diversiteit van de Zwitserse natuur getoond, tijdens een onvergetelijke roadtrip die boordevol met het beste van Zwitserland zit. Natuurlijk kan deze roadtrip ook op duurzame wijze worden gedaan met een elektrische auto. Om de reis nog onvergetelijker te maken, is Roger Federer de officiële reisgids op deze allerbeste roadtrip van de Alpen en stelt hij op een speciale webpagina zijn persoonlijke favoriete routes voor.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!