Vergaderen in de Zwitserse natuurVergaderen in de Zwitserse natuur
Back Back Locaties

Vergaderen in de Zwitserse natuur

21 juni 2021

Wist je dat er bij de stad Zürich volop mogelijkheden zijn om in de natuur te vergaderen? Zo neemt Switzerland Convention & Incentive Bureau je graag mee naar de ‘huisberg’ van Zürich, de Uetliberg waar je kunt je vergaderen op boerderij Juckerhof. Of neem een kijkje bij het Gottlieb Duttweiler Institute, daar waar de legendarische Migros-oprichter Gottlieb Duttweiler van zijn prachtige pand een stichting maakte: een plaats van inspiratie en uitwisseling. Ook een bezoek aan de dierentuin met zijn verrassende evenementruimtes tussen de olifanten, apen of in het regenwoud hoort tot de mogelijkheden, en we sluiten af met Hotel Wassberg. Out in the green around Zurich!

Uto Kulm Hotel

Het Uto Kulm Hotel op de Uetliberg ligt dicht bij het stadscentrum, maar toch hoog boven de daken van Zurich. De locatie biedt een perfecte setting voor inspirerende seminars en banketten met maximaal 250 personen. Er zijn 10 vergaderzalen, allemaal uitgerust met moderne infrastructuur. Ontspannen in het glazen paviljoen of wandelen in het bos zijn perfecte manieren om bij te komen tijdens de pauzes. De grote wijnkelder nodigt gasten uit om deel te nemen aan een wijnproeverij. Je bereikt de locatie met een kabelbaan. Het hotel beschikt over 55 kamers.

 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  Hotel Uto Kulm - ©Zurich Tourism
 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  Activiteiten bij Juckerfarm - ©Zurich Tourism
 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  GDI - ©Zurich Tourism
 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  Restaurant Thailodge - ©Zurich Tourism
 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  Juckerfarm - ©Zurich Tourism
 • Vergaderen in de Zwitserse natuur
  Hotel Wassberg - ©Zurich Tourism

Juckerhof Seegräben

De Juckerhof is een avonturenboerderij in de buurt van het meer Pfäffikon. Met veel ruimte om te ontspannen, een adembenemend uitzicht, een boerderijwinkel en een restaurant waar uiteraard gerechten van eigen bodem of uit de regio worden geserveerd, is het een perfecte plek voor een vergadering in een van de vier vergaderzalen. Wil je de gehele Juckerhof afhuren, dan kun je hier terecht met 400 personen. Naast de Juckerhof is er ook de Bächlihof in Jona, ook een avonturenboerderij met veel appelbomen. Bächlihof heeft 4 vergaderzalen en mocht je de gehele boerderij willen afhuren kun je met 2.000 personen hier terecht.

Gottlieb Duttweiler Insitute Rüschlikon

Het Gottlieb Duttweiler Insitute ligt op slechts 10 minuten buiten Zürich in een groot park en biedt fantastisch uitzicht op het meer van Zürich en de Alpen. Of het nu gaat om een workshop of een specialistisch congres, een ervaren team staat klaar om te helpen bij het organiseren, het vinden van sprekers en het selecteren van een passend menu. De venue heeft 11 vergaderzalen en ruimte in het restaurant tot max. 300 personen.

Zoo Zürich

Het olifantenhuis, het regenwoud of het restaurant bij het apenverblijf, Dierentuin Zürich heeft een aantal ongebruikelijke ruimtes voor allerlei soorten evenementen. De Thailodge bij het olifantenhuis is geschikt voor cocktailrecepties, walking dinners en banketten voor maximaal 100 personen. Bij het regenwoud Masoala is ruimte geschikt voor kleinere groepen van 20 personen (Mora Mora bar) en op aanvraag grotere groepen (restaurant of foyer). In het restaurant Pantanal bij het apenhuis nuttig je een gerecht samen met de apen. Of kies voor restaurant Altes Klösterli.

Hotel Wassberg

Het driesterren Hotel Wassberg ligt op een hoog plateau met uitzicht op het meer van Greifen, de regio Zurich Oberland en de Glarner Alpen. Ondanks de idyllische omgeving ligt de stad Zurich op slechts 15 minuten afstand. De grote seminarruimte kan opgedeeld worden in 3 kleinere zalen. In restaurant Arvenstube worden vers bereide, natuurlijke, hartige gerechten geserveerd. Het hotel beschikt over 18 kamers.

Swisstainable manifesto

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals. Meer weten over het Swisstainable Manifesto? Bekijk de video:

Door > Mahlee Plekker

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!