Zwitserse kookworkshop Switzerland Convention & Incentive BureauZwitserse kookworkshop Switzerland Convention & Incentive Bureau
Back Back Nieuws

Zwitserse kookworkshop Switzerland Convention & Incentive Bureau

07 april 2022

Switzerland Convention & Incentive Bureau organiseerde op dinsdag 29 maart een kookworkshop bij Peter Pan Kookstudio en Catering onder leiding van chef-kok Estée Strooker. Zwitserse klassiekers kregen een modern jasje en dat resulteerde in een mooi vegetarisch driegangenmenu. Tussendoor stelden ook een aantal Zwitserse partners zich voor aan de 45 enthousiaste meeting-, event- en travelplanners die aanwezig waren.

Terwijl de personificeerde groene koksschorten nog licht onwennig aangetrokken werden en Estée en haar team alvast met de eerste voorbereidingen begonnen, stelden verschillende partners van Switzerland Convention & Incentive Bureau zich graag voor aan de aanwezigen, zodat iedereen helemaal geïnspireerd en op de hoogte van alle mogelijkheden van Zwitserland huiswaarts zou keren. Maar niet nadat de aanwezigen genoten van het eigengekookte diner natuurlijk!

Engelberg – Titlis Tourismus

Vanuit Engelberg – Titlis Tourismus was Corina Ulster aanwezig om ons enthousiast te maken voor Engelberg – Titlis, de grootste winterbestemming in Centraal Zwitserland. Engelberg ligt op 25 km ten zuiden van Luzern. Het omringende berglandschap wordt gedomineerd door de Titlis, de 3239 meter hoge gletsjer- en huisberg, en de 2600 meter hoge berg Hahnen. Door de centrale ligging is de bestemming gemakkelijk, comfortabel én duurzaam te bereiken met de trein. Duurzaamheid speelt in Zwitserland dan ook een grote rol en met verschillende vier- en vijfsterrenhotels is de omgeving van Engelberg geknipt voor een duurzaam congres of evenement.

Pilatus – de huisberg van Luzern

Minstens zoveel mogelijkheden maar ook de stad (Luzern) binnen handbereik? De Pilatus is de ‘huisberg’ van Luzern. Christof Rigert van Pilatus Bahnen vertelde trots over de nieuwe railcars die gasten vanaf 2023 nog luxer naar boven kunnen brengen. De berg is sportief te ontdekken door verschillende wandel en mountainbikeroutes, maar ook met de Panorama Gondel, de Dragon Ride of de steilste treinrails ter wereld is de bergbeleving adembenemend. Het historische berghotel bovenop de Pilatus, Hotel Pilatus Kulm, heeft uitgebreide mogelijkheden voor diners, evenementen en bovenal een fantastisch uitzicht en zuivere berglucht!

Lindt Home of Chocolate

Tijdens een Zwitsers geïnspireerde kookworkshop kan de Zwitserse chocolade natuurlijk niet ontbreken. Die vinden we dan ook terug in het meer dan heerlijke dessert! Voorafgaand vertelde Stephan Neidhart over het Lindt Home of Chocolate, waar chocoladerondleidingen rondom het Zwitserse cultuurgoed chocolade, een chocoladefontein van meer dan 9 meter hoog en 's werelds grootste Lindt Chocolate Shop met een oppervlakte van 500 m² gecombineerd kunnen worden tot een unieke chocoladebelevenis voor je klanten, medewerkers of zakenpartners.

Vlees noch vis

Vol Zwitserse inspiratie werden de aanwezigen in groepen verdeeld om aan de slag te gaan met de verschillende onderdelen van het driegangenmenu. Volledig in stijl van Estees kookboek Vlees noch Vis, was het driegangenmenu volledig vegetarisch. Hoe alle losse ingrediënten tot een perfect samenvallend diner omgetoverd werden blijft magie, maar na wat gezonde inspanning konden de aanwezigen aanschuiven voor een Rosti met ‘zalm’ van wortel en frisse yoghurt, Scotch egg met gehakt van zonnebloempitten en tuinerwtjes, Gratin van pastinaak en peterseliewortel met raclettesaus, Geschnetzeltes van oesterzwam met een frisse salade en als dessert die beloofde Zwitserse chocolade, soes met Zwitserse room en chocoladesaus.


Wat een leuke manier om meer over de mogelijkheden voor zakelijke evenementen in Zwitserland te weten te komen en tegelijkertijd te netwerken, partners (ook Madalena Zorro van Swiss International Air Lines was aanwezig) te leren kennen én een paar nieuwe gerechten aan je repertoire toe te voegen. Zelf ook een Zwitsers evenement? Lisette van Dolderen van Switzerland Convention & Incentive Bureau denkt graag met je mee

> Mahlee Plekker

Foto’s: Jan Buteijn

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!