Op verkenning naar Zwitserland!Op verkenning naar Zwitserland!
Back Back Nieuws

Op verkenning naar Zwitserland!

25 januari 2022

Internationale studiereis Zürich en Engadin St. Moritz 

 

Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft van zaterdag 8 t/m dinsdag 11 januari 2022 een internationale studiereis georganiseerd. Aan boord waren 8 deelnemers uit UK, 3 deelnemers uit de Nordics, 1 deelnemer uit Rusland en 4 Nederlandse dames. De reis ging naar Zürich en Engadin St. Moritz. Het thema: duurzaamheid. De internationale studiereis is een klantgericht evenement met een duidelijke focus: Zwitserland laten zien als een ontmoetings- en incentivebestemming het hele jaar door met een bewezen toewijding aan duurzaamheid.

  • Op verkenning naar Zwitserland!
    Rondo, Foto: Ralph Feiner
  • Op verkenning naar Zwitserland!
    Kongresshaus, Foto: Alexander Hunger
  • Op verkenning naar Zwitserland!
    Rhatische Bahn Bernina Express
  • Op verkenning naar Zwitserland!
  • Op verkenning naar Zwitserland!
    Hotel Saratz Pontresina, Foto: Ralph Feiner
  • Op verkenning naar Zwitserland!
  • Op verkenning naar Zwitserland!

The Circle

Vanuit Nederland werd er zaterdagmorgen vertrokken, met Swiss International AirLines vlogen de deelnemers van Amsterdam naar Zürich. Eenmaal aangekomen begon de verkenning bij het pas geopende conferentie center The Circle. The Circle is de nieuwe wijk dicht bij de luchthaven van Zürich. Met tal van winkelmogelijkheden, diverse restaurants en bar. De nieuwe University Hospital Airport biedt een scala van medische diensten. Het nieuwe Convention Center biedt plaats aan conferenties voor maximaal 2500 gasten, waarbij accommodatie wordt aangeboden door twee Hyatt-hotels. 

Het oudste vegetarische restaurant van de wereld

Daarnaast volgde er een bezoek aan het pas geopende Zurich Convention Center en een lichte lunch in LUX Restaurant & Bar, met een eersteklas keuken met authentieke gerechten. Zurich Convention center en LUX Restaurant & Bar zijn uitstekend gelegen aan het meer van Zürich. 

De dag werd afgesloten met een kookworkshop waarin de deelnemers mochten roeren in de potten en pannen van het oudste vegetarische restaurant van de wereld; Hiltl!

Treinreis over werelderfgoed

In Zwitserland verplaats je je bij uitstek met de trein! Van Zürich eerst naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. Er werd overgestapt op de Bernina Express, de beroemde rode sneltrein van de Rhätische Bahn. De route gaat vervolgens richting Thusis, waar het adembenemende deel van de reis begint. De trein rijdt vervolgens via de Albula spoorlijn, die sinds 2008 tot werelderfgoed is benoemd. Deze bergachtige spoorlijn van 61 kilometer gaat via 55 viaducten en 39 tunnels. De Bernina Express gaat op dit deel van de route ook over het Landwasser viaduct. Dit indrukwekkende viaduct is van 65 meter hoog en al 110 jaar oud.  

Rondo Convention Center en Nira Alpina

Na een siteinspectie bij Rondo Convention Center, een modern congres- en evenementencentrum, met hybride evenemententechniek kwam de jurken en hakken tevoorschijn voor een diner safari.  Het voorgerecht werd genuttigd in Hotel Nira Alpina in Silvaplana. Nira Alpina is een modern viersterren superior designhotel met een spectaculair uitzicht over de meren en bergen door de ligging op 1.840 meter hoogte. Het terrasvormige gebouw is door lokale architecten Hans Hirschi AG en Stricker Architecten ontworpen met veel hout, steen en graniet. Ski-in, ski-uit. Er is een directe toegang tot de kabelbaan en in 15 minuten sta je boven op de bergPiz Corvatsch’. 

Kulm Hotel & Reine Victoria

Het hoofdgerecht werd geserveerd in het Kulm Hotel, een traditierijk superieur vijfsterrenhotel. Het hotel heeft eigen 9-holes golfbaan, een gerenoveerde spazone met fantastisch uitzicht en verschillende hoogstaande gastronomische keukens. Naast ruime, stijlvol ingerichte kamers zijn er zes vergaderzalen voor maximaal 500 personen. Het dessert werd genoten in Reine Victoria. Een Art Noveau Hotel met een lobbybar, gemeenschappelijke ruimtes en een grote theaterzaal met kroonluchters, gestuukte plafonds, antieke spiegels en muurschilderingen.

Sneeuwpret in Corviglia

De Corviglia is een van ’s werelds beste sneeuwsportgebieden met pistes die zijn opgenomen in de Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Met 150 km skipistes is er volop ontdekken. De groep maakt een sneeuwwandeling of gaat de pistes op en komt weer samen voor een lunch in White Marmot. Het aperitief wordt dan weer genoten in het Waldhaus Sils, een vijfsterrenhotel op 1800 meter hoogte met nostalgische zalen voor kleinere seminaries.

Boven op de Corvatschberg wordt de reis afgesloten met een heerlijk diner in de beroemde ‘Kuhstall’. Overdag een trendy skihut aan de dalafdaling en ’s avonds een walhalla voor fijnproevers. 

Ruby Momi en Saratz Pontresina

In Zürich werd er verbleven in het Ruby Mimi Hotel & Bar. Dit hotel met 208 kamers is gevestigd in een voormalige bioscoop en ligt dicht bij het centraal station van Zürich. In Engadin St. Moritz werd overnacht in het Hotel Saratz Pontresina. Engadin St. Moritz is elegant en gezellig, eigentijds en charmant – de mix van oud en nieuw straalt één ding boven alles: sfeer. Hotel Saratz biedt 93 ruime kamers, een hotelbar, een Art Noveau Restaurant en het Giodi Vegetarische en Co restaurant. 

Switzerland Convention & Incentive Bureau 

Switzerland Convention & Incentive Bureau vertelt je graag alles over de voordelen van Zwitserland:

- Gemakkelijke toegang tot de bestemmingen en locaties, de korte reisafstanden binnen Zwitserland en het uitstekende openbaar vervoersysteem. 

- Een schat aan authentieke ervaringen in steden en in spectaculaire natuurlandschappen. 

- Ultramoderne faciliteiten. 

- Veiligheid en politieke stabiliteit in Zwitserland. 

- De uitstekende milieuprestaties en toewijding van Zwitserland aan duurzaamheid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!