Zwitserse innovatie en technologieZwitserse innovatie en technologie
Back Back In de spotlights

Zwitserse innovatie en technologie

03 maart 2023

Zwitserse internationale bedrijven, evenals talrijke kleine en middelgrote ondernemingen, streven er gewoonlijk naar om hun producten, diensten en processen te verbeteren door fors te investeren in onderzoek en ontwikkeling.Dit heeft ertoe geleid dat Zwitserse bedrijven de afgelopen jaren hun concurrentievermogen hebben weten te behouden. Dit succes is mede te danken aan de aanwezigheid van gerenommeerde onderzoeksinstituten en het vermogen om onderzoeksresultaten effectief om te zetten in verkoopbare producten. Deze sterke positie maakt Zwitserland een uitermate interessante zakelijke destinatie: Switzerland Convention & Incentive Bureau zet een aantal destinaties die zich toeleggen op innovatie en technologie op een rijtje.

IBM Research in Zürich 

Zurich is niet alleen het financiële en economische centrum van Zwitserland. In het sinds 1956 in Zurich gevestigde IBM-researchlab – een van de 12 wereldwijde research labs van IBM - wordt al jaren onderzoek gedaan naar hybride cloudoplossingen, artificiële intelligentie en de ontwikkeling van kwantumcomputers. Het think lab heeft eigen vergaderzalen, die je kunt gebruiken nadat je de research lab hebt bezocht. Virtuele 360 graden tour. 

Switserland Innovation Park Basel Area en Technologiepark Basel 

Ook Basel in het Noord-Westen van Zwitserland is een interessante regio om zakelijk te bezoeken. In het innovatiedistrict Bachgraben direct aan de grens met Duitsland en Frankrijk, bevindt zich Switzerland Innovation Park Basel Area. Deze nieuwe hub voor live & science is ontworpen door Herzog & de Meuron en ontwikkeld door SENN. Je kunt er terecht voor workshops, onderzoekswerk en kennisdeling. Het gebied ligt op slechts 15 minuten van EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg en het treinstation, waardoor het perfect bereikbaar is.

Interessant is ook het Technologiepark Basel, waar diverse startups gevestigd zijn. Het park beschikt over vijf vergaderruimtes voor 8 tot 20 personen. Of je verblijft in het aangrenzende hotel Stücki, dat 144 kamers telt en waar zeven vergaderruimtes zijn voor 4 voor 100 personen.

Gegrepen door de architectuur? Met een urban art tour of een architectuurtour kom je langs gebouwen van wereldvermaarde namen als Richard Meier, Frank Gehry en Mario Botta.

The Science Gateway in Genève

The Globe of science and innovation (CERN) is het Zwitserse hart van research, kennis en innovatie.  Met zijn 27 meter hoogte en diameter van 40 meter, is The Globe hoe dan ook een landmark in de omgeving. Twee permanente tentoonstellingen, rondleidingen en een fietsroute nemen je mee op een ontdekkingstocht door de wereld van de deeltjesfysica. De rondleidingen zijn gratis, je moet echter wel van tevoren reserveren. Events en recepties zijn er mogelijk op de eerste verdieping van The Globe en er is een auditorium geschikt voor 900 personen. The Science Gateway is volledig nieuw, klimaatneutraal gebouw en ontworpen door de architect Renzo Piano.

 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!