Deze 5 artikelen werden in 2020 het best gelezen!Deze 5 artikelen werden in 2020 het best gelezen!
Back Back Nieuws

Deze 5 artikelen werden in 2020 het best gelezen!

28 december 2020

Wauw, wat ontwikkelde 2020 zich als een bijzonder jaar. Logisch ook dat corona – hoe hard we het ook proberen te vermijden – hét hoofdonderwerp is van de meestgelezen artikelen van dit jaar. Om het fenomeen te duiden, mensen uit de branche aan het woord te laten en ruimte te bieden aan die verhalen die dit jaar vaak niet over een fantastische locatie of een geweldig evenement gingen, riepen we de ‘coronafiles’ in het leven. Het leverde een reeks mooie interviews op, waarvan er vier terug te vinden zijn in deze top 5. Sommige hoopvolle woorden zijn inmiddels alweer ingehaald, lichtpuntjes weer gedoofd. Sommigen durfden in een glazen bol te kijken en kregen gelijk, anderen niet. Maar hoe dan ook inspireerden ze ons enorm. De top 5 is op deze manier een mooi tijdsdocument van een rollercoaster van een jaar geworden!

5. Out of Office @BeeInn Bordeaux

In februari was er nog weinig aan de hand. Inmiddels lijkt het een heel leven geleden dat een ontspannen tripje naar het buitenland tot de opties behoorde, maar áls die mogelijkheid er weer is, dan is Bee Inn Bordeaux zowel zakelijk als privé een heerlijke plek om bij te komen, doelen te stellen en spijkers met koppen te slaan. Jullie lazen graag over deze mooie locatie in het hart van de Franse wijn, op een druifworp afstand van Saint-Émilion bij Bordeaux. Wijngaarden zo ver het oog reikt, prestigieuze wijnkastelen en de onovertroffen charme van het Franse platteland. Het hele artikel destijds gemist? Lees het hier.

4. Wat betekent het coronavirus voor de evenementenbranche? #2 Roderick van den Hoek, Maessen Tenten

Ook Roderick van den Hoek van Maessen Tenten vroegen we om een reactie op de eerste maatregelen rondom het coronavirus. Half maart had hij het al over een lange adem en vertrouwen winnen. Bovendien gooide Maessen Tenten hoge ogen met een sterk staaltje omdenken. Met hun tenten stonden ze direct klaar om binnen 24 uur te starten om uitbreiding van huisvesting, ziekenhuis of noodopvang te faciliteren.

3. ‘Onze missie is alleen maar relevanter geworden’ #9 Marcel Schonenberg, Beurs van Berlage

Drie maanden verder en drie maanden wijzer sinds het begin van de coronacrisis gaven we Marcel Schonenberg van Beurs van Berlage het woord. Hij was realistisch en optimistisch, zag kansen en sloot zich aan bij bijzondere initiatieven. Bovendien inspireerde hij met zijn afsluiter: ‘(…) ik (heb) hoop en vertrouwen voor de toekomst, daar zijn voldoende argumenten voor te vinden in het DNA van de mensheid. Live blijft. Daarnaast is ondernemen ook meebewegen, en de ontwikkelingen het liefst iets voor zijn.’

2. Wat betekent het coronavirus voor de evenementenbranche? #1 Maarten Schram en Pieter-Bas Boertje

Begin maart waren ze de allereerste die we belden om te vragen naar hun reactie op de net aanwaaiende storm. De evenementenbranche begon net de klappen van het virus te voelen, de media-aandacht loog er niet om en Rutte had net opgeroepen om geen handen meer te schudden. Maarten Schram en Pieter-Bas Boertje hielden het hoofd koel en riepen op vooral de richtlijnen van het RIVM te volgen. Het hele interview lees je hier.

1. ‘We moeten nu groot denken, met elkaar optrekken’ #8 Maurits van der Sluis, RAI

In april was het echt nog koffiedikkijken voor Maurits van der Sluis van RAI. Hoewel september hem wel erg snel leek voor een herstel – en hij kreeg gelijk zoals we nu weten – keek hij ook toen al naar de toekomst: ‘De nasleep zullen we echt nog wel een tijd voelen. Onze slogan tijdens deze hele crisis is steeds ‘Prepare for the worst, hope for the best’. Alles zal langzaam op gang komen, stap voor stap. Maar ik geloof in de terugkomst, zonder twijfel!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!