Out of Office @BeeInn BordeauxOut of Office @BeeInn Bordeaux
Back Back Locaties

Out of Office @BeeInn Bordeaux

23 maart 2020

Wijngaarden zo ver het oog reikt, prestigieuze wijnkastelen en de onovertroffen charme van het Franse platteland: te midden van dit alles staat Bee Inn. In deze bijzondere gîte zijn (zakelijke) gasten echt even out of office midden tussen de wijngaarden van de wereldberoemde regio Saint-Émilion bij Bordeaux. De volledig verbouwde voormalige dorpsbakkerij heeft een ruime vergaderruimte met zicht over de omliggende wijngaarden. Hoe omschrijf je de gastvrijheid van een dergelijke bijzondere locatie het beste? Door je volledig onder te dompelen in de ervaring!

Na een korte vlucht tussen Amsterdam en Bordeaux knipper je drie keer met je ogen en je rijdt tussen de wijngaarden. Deze makkelijke bereikbaarheid is een van de grote voordelen van Bordeaux, als je het Erik Wuite - gastheer van Bee Inn Bordeaux - vraagt. 

Onderweg naar de voormalige dorpsbakkerij waar nu zakelijke gasten welkom worden geheten voor een heisessie, een cursus, training of workshop, passeren we prachtige landschappen en zie ik alvast een kleine glimp van het schilderachtige dorpje Saint-Émilion, net als de wijngaarden van de gelijknamige A.O.C.

Vergaderen en ontspannen

Bee Inn Bordeaux ligt in het dorpje Néac in Pomerol. Doe je de authentieke blauwe luiken open en tuur je in de verte, dan zie je de wijngaarden van Chateau Petrus! De voormalige dorpsbakkerij is onder toeziend oog van Erik grondig gerenoveerd. Oude details zoals de schitterende ovens zijn bewaard gebleven en het gebouw straalt een en al rust en comfort uit. Met zes moderne slaapkamers en-suite, een zwembad, goede vergaderfaciliteiten, een aparte ruimte voor wijnproeverijen en desgewenst een privékok tot je beschikking, is de Inn geschikt voor kleine zakelijke groepen (tot 10 personen) om te vergaderen en te ontspannen. Erik: ‘Zakelijke gasten vinden hier alle ruimte om zich op de inhoud te richten. Daarna wacht de regio, een beleving op zich!’

Druifworp

‘Saint-Émilion, het mekka van de Bordeaux, ligt op een druifworp afstand’, lacht Erik terwijl hij de kaart van de regio voor ons uitspreidt in de mooie lichte vergaderruimte van Bee Inn. ‘Het is hier in de villa oorverdovend stil, maar de regio bruist van de activiteit.’ Een perfecte combinatie volgens de wijnkenner én regioliefhebber, die zijn gasten het liefst meeneemt in de beleving van de regio. Een beleving waar wij vandaag – letterlijk en figuurlijk – ook van mogen proeven! We bezoeken Chateau Tournefeuille in Lalande de Pomerol en La Croizille en Tour Baladoz. Bijzonder, want lang niet alle chateaux zijn te bezoeken. Erik heeft samenwerken met zijn buren en de regio echter hoog in het vaandel staan en maakt enthousiast deel uit van de lokale gemeenschap. Voor gasten van Bee Inn zetten ze dus graag de deuren open! Terwijl we langs enorme stalen ketels en eikenhouten wijnvaten lopen, vertellen zowel eigenaar Emeric Petit van Tournefeuille als Hélène De Schepper van La Croizille bevlogen over de hectaren van hun vignobles en de bijzondere processen die er komen kijken bij het maken van prijswinnende wijnen. Na deze verhalen kunnen de wijnen niet anders dan heerlijk smaken.

Ervaring toevoegen

Het boven op de kalkstenen rotsen gelegen UNESCO-dorpje Saint-Émilion is het letterlijke hoogtepunt van de regio, maar wat weinig mensen weten is dat er ónder die rotsen een uitgebreid netwerk van catacomben verborgen ligt. Tijdens een uitgebreide rondleiding horen wij verhalen over monniken, martelaren en wijnhandelaren en bezoeken we een adembenemende uitgehakte kerk. Wil je een dergelijke bijzondere ervaring toevoegen aan je verblijf bij Bee Inn? Erik brengt je graag in contact met Saint-Émilion Tourisme, waar hij een vruchtbare samenwerking mee heeft. Tijdens een uitgebreid diner in de sfeervolle eetruimte van Bee Inn - verzorgd door privékok Frans en uiteraard met een goede fles wijn – is het fijn napraten over de onverwachte geheimen die deze omgeving rijk is.

Wijn, stad en zee

Behalve de fantastische directe omgeving, ligt Bee Inn ook op een uurtje van de Atlantische kust, vertoef je zo een middag in het centrum van Bordeaux of kun je als tegenhanger van al het wijnproeven ook sportief aan de slag. Je zakelijke verblijf krijgt een extra dimensie als je in de extra opties duikt. ‘Dat vind ik natuurlijk het leukste’, vertelt Erik. ‘Gasten die voor inhoud mét een beleving komen en om maatwerk vragen. Zo kan ik zelf extra betekenis toevoegen.’ En daarmee heeft hij geen woord teveel gezegd want een bijzondere ervaring? Díe krijg je bij Bee Inn!

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!