Wat betekent het coronavirus voor de evenementenbranche? #2 Roderick van den Hoek, Maessen TentenWat betekent het coronavirus voor de evenementenbranche? #2 Roderick van den Hoek, Maessen Tenten
Back Back Nieuws

Wat betekent het coronavirus voor de evenementenbranche? #2 Roderick van den Hoek, Maessen Tenten

16 maart 2020

Ook de evenementenbranche krijgt flinke klappen door de maatregelen rondom het coronavirus flink, zeker nu het organiseren van evenementen tot stilstand is gekomen door de nieuwe noodverordening. Samen met een aantal kopstukken uit de evenementenbranche willen wij graag de balans opmaken. Hoe denken zij erover? Hoe gaan zij om met de aangepaste regels en hoe houden zij hun hoofd boven water? Vandaag: Roderick van den Hoek, Maessen Tenten.

Hoe denk jij over het annuleren van alle evenementen?

Ik vind dat eenieder zijn verantwoordelijkheid hierin moet nemen en zelf goed kan inschatten of deze tot de risicofactor behoort. De gezondheid van de bezoekers aan jouw event staan hierin natuurlijk centraal. Gelukkig is er door de overheid een beslissing genomen en weten wij waar we aan toe zijn. Van hieruit kunnen we hopelijk binnen afzienbare tijd weer positief vooruit gaan kijken en met volle kracht vooruit met z’n allen.

Welke maatregelen kunnen we nemen?

Op de eerste plaats moeten we de handvatten beetpakken die de overheid voor het MKB beschikbaar heeft gesteld. De maatregelen die wij in onze branche kunnen nemen, gaan van thuiswerken tot afspraken verplaatsen en vergaderingen laten plaatsvinden via conference call. Dit ondanks dat het tegen onze natuur ingaat: in onze branche staan we er natuurlijk voor om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk het event voor te bereiden om zo tot mooie ideeën te komen.

Hoe kunnen we ons in de toekomst voorbereiden op een dergelijk scenario?

 Voorbereiden op dergelijke buitensporige excessen is denk ik voor niemand gesneden koek, ik denk dan ook dat niemand hier op deze manier rekening mee had kunnen houden. Als deze pandemie onder controle is, moeten we de koppen bij elkaar steken. In samenwerking met de regering moet er vervolgens een gedegen plan komen met een toereikend beleid. Dit zorgt voor duidelijkheid en minder paniek. Waarschijnlijk zijn er na dit schrijven vanuit de overheid nog meer aanvullende maatregelen genomen maar laten we met elkaar rustig blijven en ervaringen uitwisselen en deze kneden tot een gedegen plan en in het vervolg ons voordeel mee doen.

Vind jij dat de regering met branchespecifieke maatregelen moet komen waardoor verzekeringen kunnen worden aangesproken?

 Om het vertrouwen terug te winnen en in de toekomst de ondernemers te behoeden voor paniek en onzekerheid, zal er zeker vanuit de regering een pakket met maatregelen moeten komen zoals deze nu worden geboden aanvullend met verzekeringen. Ik ben ervan overtuigd dat wij als ondernemers dan een lange adem moeten en kunnen hebben.

Sterk staaltje omdenken: Maessen Tenten staat klaar om binnen 24 uur te starten om uitbreiding van uw huisvesting, ziekenhuis of noodopvang te faciliteren! 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!