Best Nine 2021: onze favorietenBest Nine 2021: onze favorieten
Back Back Nieuws

Best Nine 2021: onze favorieten

29 december 2021

Op de socials is het al jaren een Oud & Nieuw-klapper, de Best Nine van het afgelopen jaar. In onze variant zijn de beste negen nu eens níet gebaseerd op de hoeveelheid likes of views, maar op onze eigen, persoonlijke voorkeur. We verzamelden de negen artikelen waar we dit jaar door geïnspireerd raakten, die ontzettend leuk waren om te maken of die we simpelweg met veel plezier lazen. En ja dat was moeilijk, want er was veel moois om te lezen! Vol trots vertelden locaties ons over evenementen die wel door konden gaan, freelancers welke evenementen ze live en online mochten organiseren en organisatoren over de leukste cases.

Heb je ze gemist? Hieronder vind je de linkjes (klik op de titel) om ze nog eens rustig terug te lezen. In willekeurige volgorde. Nieuwsgierig naar de échte Best Nine? Check dan onze Instagrampagina!

 • 3FM Awards, TivoliVredenburg Foto: Ben Houdijk
  3FM Awards, TivoliVredenburg Foto: Ben Houdijk
 • Anna Maria Giannattasio, Puur Events Foto Merel Meijdam
  Anna Maria Giannattasio, Puur Events Foto Merel Meijdam
 • Circl
  Circl
 • Sanne Krijnen
  Sanne Krijnen
 • Hete Peper
  Hete Peper
 • Het Scheepvaartmuseum
  Het Scheepvaartmuseum
 • Koen Colmbijn, Plugged Live Shows
  Koen Colmbijn, Plugged Live Shows
 • Locatietour Utrecht Foto: B Foto
  Locatietour Utrecht Foto: B Foto
 • Thuishaven, JessyFish
  Thuishaven, JessyFish

Fieldlab 3FM-Awards TivoliVredenburg

EventCases zijn altijd favoriet, zeker als je in een periode met weinig evenementen in het kader van een van de Fieldlabonderzoeken live ter plaatse mag zijn en daardoor toch even in een dansende mensenmassa mag staan. TivoliVredenburg was dit jaar de host van de 3FM Awards: tóch nog een avondje livemuziek in de grote zaal van een locatie die gedurende het hele jaar op allerlei manier druk bezig is gebleven.

Puur Events maakt het verschil en verbindt in tijden van afstand

Een persoonlijke noot in barre tijden. Anna-Maria is fijn oprecht en kwetsbaar, wat haar verhaal inspirerend maakt. ‘Wat meer compassie mét elkaar en meer vertrouwen ín elkaar kan geen kwaad’, vindt ze. Een mooie om mee te nemen het nieuwe jaar in!

Circl brengt circulaire economie tot leven

Leuk lezen was het over de superinspirerende nieuwe locatie Circl. Een evenementenlocatie die met betekenisvolle events en het zero-waste horeca-concept helemaal past binnen de extra awareness rondom duurzaamheid van het afgelopen jaar.

In ons Inspiratiemagazine GROEN besteedden ook wij extra aandacht aan mooie groene concepten, locaties, tips & tricks.

Koffiedikkijken met Sanne Krijnen

Sanne Krijnen van Bar Company & Bar Company Koffiemachines trapte deze nieuwe rubriek af en vertelde over zijn jaar en vooral ook over zijn visie voor de toekomst. De eerste mok is al doorgegeven, dus in het nieuwe jaar gaan er flink wat koppen koffie gedronken worden.

Hoe smaakt 2021?

Een herwaardering van de horeca- en cateringbranche, creatieve randjes, feest- en opkikkermomenten en vitaliteit, het kwam allemaal langs in de voorspellingen die Carola Meijer van Hete Peper begin dit jaar deed in zowel artikel als podcast LIVELIVELIVE. Heel veel kans heeft de branche niet gekregen dit jaar, we laten de voorspellingen dus gerust nog even staan voor 2022!

Rock the Boat, Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

De video van de flashmob tijdens het evenement ging al Viral op de socials en het aanstekelijke plezier waarmee opdrachtgevers David Pollard van Work Place Pride en organisator Jacobine van Roemburg namens Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam over Rock the Boat vertelden, maakte dit artikel direct een van de favorieten van dit jaar!

Koen Colmbijn: ‘De kaarten in de evenementenindustrie zijn opnieuw geschud!

Positief, inspirerend en visionair. In de serie #Coronafiles aan het begin van het jaar – iemand wist nog welke kant 2021 op zou gaan - vertelde Koen Colmbijn over de voorgaande periode, waarin Plugged Live Shows risico’s durfde te nemen, innovatieve dingen in de markt heeft gezet en vernieuwend bleef.

Locatietour Utrecht Region: als een droom na een pittig eventjaar

Eigenlijk vonden we alle inspiratietours even leuk: met Linda op Locatie mochten we mee naar Utrecht, Friesland en Delft. Online vond er ook nog een locatietour Amsterdam plaatsen. Omdat Utrecht de eerste was waar we weer écht samen onderweg waren, krijgt deze een speciale vermelding.

Een wereld vol Thuishavengekkigheid

We houden van de Thuishavengekkigheid. Ook toen een dampende tent vol mensen niet tot de mogelijkheden behoorde, verzon de eigenzinnige evenementenlocatie Thuishaven iets tofs. Zoals een glitterwasstraat, reuzenpaashazen en de mogelijkheid om een hapje en een drankje af te halen. Met DriveThru’s creëerden ze een wereld vol met de bekende Thuishavengekkigheid, maar dan te bezoeken vanuit je auto!

In ons nieuwste Inspiratiemagazine SHOWTIME! kom je trouwens nog meer bekenden van Thuishaven tegen, zoals Ramana de Magiër en JessyFish.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!