Locatietour Utrecht Region: als een droom na een pittig eventjaarLocatietour Utrecht Region: als een droom na een pittig eventjaar
Back Back In de spotlights

Locatietour Utrecht Region: als een droom na een pittig eventjaar

13 juli 2021

Hoe het voelde om weer een event te hebben met een groep enthousiaste mensen die niet kunnen wachten om weer leuke events te gaan organiseren? Als een droom na een pittig eventjaar, zo concluderen de deelnemers van de Locatietour Utrecht Region terwijl ze na afloop in de boomgaard van Vroeg een drankje drinken. Linda op Locatie en Utrecht Convention Bureau stelden een inspirerende tour door de Utrechtse regio samen, waarin honderden jaren oude forten en boerderijen omgetoverd bleken tot inspirerende eventlocaties, praktische bereikbaarheid altijd bovenaan staat en bijna elke locatie over fantastisch groene buitenruimte lijkt te beschikken. Niet verwonderlijk dat er al tíjdens de tour over passende evenementen wordt gefantaseerd!

Het lijkt wel alsof niemand van ver hoeft te komen als je in Utrecht Region afspreekt. Zowel het bereiken van de eerste locatie JOINN! als het (zelf!) scannen van het ticket zorgden voor een vlekkeloos begin van de dag. Waren we misschien nog niet helemaal wakker? Dan zorgt spreker en dagvoorzitter Rens de Jong wel voor een gepeperd begin: is je gast eigenlijk wel de held van jouw evenement? Na een korte tour langs de verschillende zalen en long- en short stay lofts van JOINN! mixen we een healthy smoothie voor onderweg op de shakefiets – flink trappen! - van Bar Company.

(Ont)spannend fortterrein

Wie had zes jaar geleden kunnen vermoeden dat het verwilderde fortterrein een heerlijke evenementenlocatie zou worden? Inmiddels is Fort de Batterijen compleet omgetoverd: de Artillerieloods met houten balken en stalen accenten, het Wachthuis, de ruime stretchtent midden op het gras of de spannende doorloopjes tussen de bunkers. Omgeven door 2ha natuur met drie unieke bunkers en gelegen aan het water is dit echt een locatie om verliefd op te worden. Extra leuk: het blijft een oud fortterrein, dus er is overal wel iets te ontdekken. De eigenaren hebben bovendien zelf een eventbureau, dus tijdens de renovatie is overal naar gekeken door de bril van een evenementenorganisator.

Liefde gaat door de maag

Liefde gaat ook door de maag, weten ze bij Restaurant Vroeg, waar ze ons verleiden met een broodbakworkshop. In de rietgedekte boerderij mét heerlijk geurende bakkerij zijn naast een openbaar toegankelijk restaurant, ook verschillende stijlkamers voor een bijeenkomst of feest. Bovendien denken ze graag mee over actief vermaak in de directe omgeving. Broodbakken in de bakkerij, kanovaren op de Kromme Rijn, schapendrijven of een Solex-tour, het kan allemaal rondom Vroeg. Met onmiddellijke spierpijn van het kneden gaan we die groene omgeving direct verkennen, want vanaf hier springen op de fiets!

Sleutelen aan plannen

Verrassend genoeg is onze volgende stop bij BOVAGhuis. Dat is toch een vereniging? Hoe zit dat? Tijdens de meest recente verbouwing besloten ze dat het zonde was om hun pand met adembenemend licht atrium niet ook beschikbaar te stellen voor meetings en events van andere bedrijven. Naast een grote congreszaal en verschillende vergaderruimtes, heeft BOVAGhuis ook een buitenruimte, inpandige pub én een nagebouwde garage als vergaderruimte. Perfect om samen aan plannen te sleutelen.

DJ & Mocktails

Een groter contrast dan met de volgende locatie is bijna niet mogelijk, want na een mooi tochtje over kronkelende fietspaden en langs oude boerderijen, komen we bij Mereveld, al sinds 1890 is deze herenboerderij een plek waar mensen samenkomen. Denk je nu goud maar oud? Dat geldt zeker niet voor Mereveld, waar we in stijl worden ontvangen met DJ en al snel met een mocktail in onze hand verlangen naar het eerstvolgende feestje. Eigentijds sfeervolle zalen met knapperende haarden, schitterende grote deuren, funky behangetjes en een eigen keuken geven deze locatie een hele eigen stempel. De boerderij is omgeven door verschillende tuinen en terrassen en Mereveld heeft zelfs een eigen wijngaard!

Van wijngaard naar boomgaard, want we sluiten af midden tussen de fruitbomen en bunkers achter Vroeg. Daar staat voor de deur van de Kleine Boerderij een stretchtent met tafeltjes en picknickbanken. Vanuit een kleine truck worden drankjes geserveerd en uit de mobiele keuken (met smoker!) komen de heerlijkste gevulde bordjes tevoorschijn. In een steeds warmer wordend namiddagzonnetje is het fijn napraten over alle locaties die we vandaag gezien hebben, alle inspiratie die is verzameld en alle perfecte evenementen die hier in Utrecht Region zouden kunnen gaan plaatsvinden. Als een droom!

Door > Mahlee Plekker

Fotografie: Bianca de Wit

Credits film > BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!