Circl brengt circulaire economie tot levenCircl brengt circulaire economie tot leven
Back Back Locaties

Circl brengt circulaire economie tot leven

18 november 2021

In het financiële hart van ons land, temidden van de imposante kantoorkolossen en peperdure woontorens die de skyline van de hoofdstedelijke Zuidas tekenen, staat Circl. Zonder E. ‘Want we gebruiken niet, wat we niet nodig hebben’, luidt de verklaring. In het duurzame paviljoen, een initiatief van ABN AMRO, gebouwd aan de voet van haar hoofdkantoor, draait alles om de circulaire economie. Het concept, van het gebouw zelf tot de interactieve programma’s, betekenisvolle events en het zero-waste horeca-concept, beoogt de doorlopende dialoog te stimuleren tussen de economische sector, ondernemingen van uiteenlopend karakter en de inclusieve samenleving. Waarmee Circl vooral ook een even inspirerende en uitdagende, als waardevolle en unieke locatie optie is voor organisatoren van zakelijke evenementen. 

Norm

Het Gustav Mahlerplein, hartje Zuidas. Circl vult een van de twee lange zijden van de drukke passage tussen veelal financiële werkplekken, tientallen lunchrooms en het trein- en metrostation Zuid. Een houtconstructie, veel glas en weldadig groen op een groot dakterras. ‘Het hele pand is circulair en dus zodanig geconstrueerd, dat bij een eventuele toekomstige ontmanteling alle materialen herbruikbaar zijn’, legt Irma Posch namens Circl uit. Ze wijst tijdens een rondgang onder meer op de houten vloeren, die zijn gemaakt van de voormalige toog bij voetbalclub TOP Oss, oude parketvloeren en ander resthout. Zoals ook de kozijnen van de vergaderzalen vroeger deel uitmaakten van – saillant detail – een ING kantoor in Hilversum. En de stoelen in het warme en sfeervolle restaurant zijn gemaakt van de binnenkant van afgeschreven koelkasten. ‘Het gaat ons erom de maatschappij in een circulaire beweging te brengen, door de vereiste oplossingen inzichtelijk en concreet te maken. Zo willen we een duurzaam omslagpunt bereiken, waarbij een toereikend aantal ondernemers en individuen hebben bijgedragen aan de verwezenlijking van de circulaire wereld’, zo staat in de missie te lezen. Circulair is de norm, lineair het ongebruikelijke alternatief.

Beweging

Vanuit die missie stelt Circl zich open voor de ontvangst van externe gasten voor vergaderingen, symposia en congressen, maar ook voor andersoortige evenementen, zoals, op het dakterras, tuinfeesten, zakenborrels en rooftop barbecues. ‘We waren onlangs zelfs gastheer voor een grote modeshow.’ De accommodatie biedt, naast het terras, in het basement 10 zalen. Daarnaast is er de zogenaamde eventspace, een grote ruimte met volop daglicht, die in theateropstelling een capaciteit heeft tot zo’n 250 bezoekers. Deze locatie beschikt overigens ook over een geavanceerde studio, waar alles aanwezig is voor een succesvol webinar, een strakke livestream of een hybride evenement. ‘Het is daarbij mogelijk om het event te combineren met een inspirerende rondleiding voor de gasten’, zegt Posch. Haar directeur en grote inspirator achter Circl, Merijn van den Berg, staat meer dan graag klaar om hen in 30 tot 60 minuten alles te vertellen over Circl en het bijbehorende gedachtegoed. ‘Circl wil tenslotte de maatschappij in beweging krijgen naar een duurzame wereld. Alles wat we doen is dan ook gericht op bewustwording, analyse en oplossingen voor een sustainable wereld. De ambitie is om veel mogelijk ondernemers en professionals te helpen om te verduurzamen.’

Totaalbeleving

Circl is uiterst consequent in uitvoering van haar missie, want ook de keuken is volstrekt circulair. ‘De catering is van groene ster niveau’, weet duty manager Henkus Brands. ‘We werken in de keuken op 4 inductieplaten, 2 ovens en een ketel. Frituur komt er hier niet in, niet circulair.’ De ingrediënten voor de menu’s die chef-kok Rudolf Brand bereidt, komen altijd uit de regio, zijn biologisch en seizoengebonden. Slechts af en toe staat daarom bijvoorbeeld nijlgans op de kaart; die komt dan van Schiphol, waar ze worden geschoten als ze een gevaar vormen voor de vliegveiligheid. ‘Maar ook wat dit betreft, willen we graag onze kennis delen. Vandaar dat rond een evenement kan worden gekozen voor een presentatie van Rudolf Brand, voor een workshop kombucha brouwen of voor wekken en fermenteren’, voegt Posch toe. Alle details staan vermeld op de spectaculaire en interactieve website van Circl.

Door > Henny Beijer

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!