De beste tips uit de Komkommercolumns 2017De beste tips uit de Komkommercolumns 2017
Back Back Column

De beste tips uit de Komkommercolumns 2017

07 september 2017

De 8 columnisten hebben deze zomer stof tot nadenken, inspiratie en hopelijk een glimlach, teweeg gebracht. De kernwoorden die naar voren kwamen, waren: aandacht, lef en 'less stress'.

Aandacht

Karl Raats: event organisator, vraag de dagvoorzitter hoe hij/zij bijdraagt aan jouw event oplossing? Ga een oprecht gesprek aan.

Rob Janssen gaf 3 tips om met meer aandacht als dagvoorzitter te werken:
- durf je kwetsbaar op te stellen; 
- wees oprecht in het contact met je publiek;
- lever service die men niet verwacht.

En daar was het prachtige betoog en initiatief van Dolores Leeuwin, om meer aandacht te hebben voor jongeren. Door de juiste vraag te stellen! Waardoor ze ontdekken wat ze in hun mars hebben. Haar drie tips:
- durf te zeggen dat je iets niet weet, want dat hebben ze namelijk door: hun bullshitdetector is feilloos;
- zij staan in het hier en nu en verschaffen mij inzichten en zienswijzen waarvan je het bestaan niet wist;
- met oprechte interesse en kwetsbaarheid kom je een heel eind.

Lef

Pauline de Wilde daagde ons uit, om in de vakantie juist dingen te doen die je in beweging zetten. Dat vraagt lef maar het levert je hersenen vermindering van stress op!

Lars Sørensen ziet kansen ontstaan voor ons als eventmanagers om lef te tonen naar opdrachtgevers: doe het nu eens anders dan anders. Ga met je concept een stap verder dan ‘kroket & panel’! En overtuig je opdrachtgever dat het gaat slagen!

Nikki Alsemgeest had als millennial het lef om naar Barcelona af te reizen voor de vakbeurs IBTM en kreeg de deksel op haar neus omdat ze ‘maar’ een student was. Hier haar tips voor de ervaren event professional én millennials.

Less stress

Ik moest mezelf een zet geven om hardop te zeggen dat ik de New York Marathon 2018 ga lopen. Nu ik dat gedaan heb, werkt het enorm motiverend. En doordat ik fitter ben, ervaar ik minder stress in mijn werk! Klik hier voor mijn 3 tips.

Als kind was chefkok Peter Lute enorm afgeleid, tot hij zijn 'Mojo' ontdekte in koken. Dan ervaart hij dat ultieme moment van aandacht, concentratie en overgave. Dat zouden we vaker moeten doen in plaats van stressen en van hot naar her rennen! Zoek jouw Mojo!

Tot slot

Doe er je voordeel mee, maak jouw 2e helft van 2017 top. En vergeet de inspiratie en dingen die jij deze zomer bedacht had om het echt 'anders' te gaan doen, niet!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!