#Komkommercolumn: Pauline de Wilde#Komkommercolumn: Pauline de Wilde
Back Back Column

#Komkommercolumn: Pauline de Wilde

26 juli 2017

LET’S MOVE!

Heb je enig idee hoeveel mensen daadwerkelijk in actie komen, gaan bewegen na een event of congres…behalve wanneer ik de dagvoorzitter ben natuurlijk? Even zonder dollen, hoe goed het programma ook in elkaar zit en hoe dynamisch de sprekers ook zijn, de dag erna doet 90% weer zoals de dag ervoor! En daar kan ik dus niet zo goed tegen.

Waarom bewegen we niet lieve mensen? Elke stap die je zet, is er één en vaak ook nog in de goede richting, hoe fijn is dát? Elke keer dat je in actie komt, beweegt, daadwerkelijk iets doet, krijg je een resultaat. Iets ánders doen, geeft dus een ánder resultaat. Einstein zei het al: hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten, is de definitie van waanzin. Maar ja Waar haal je het lef vandaan?

Bewegen vergt LEF

Precies, op vakantie dus! Want om van je drukke bestaan een “oh ik ben zo in balans met werk en privé en doe echt waar ik goed in ben-bestaan” ná je vakantie te maken, daar heb je beweging voor nodig en voor beweging heb je lef nodig.….en laat ik daar nou net op zitten J. Ik heb het niet over dansen op tafel, wat natuurlijk ook uitermate leuk grappig en zeker zinvol is (weet je wat muziek met het frontale lob in je brein doet? Oh lord, check it out) en hoewel dansen op tafel voor sommigen ook lef is, heb ik het over een ander soort lef.

Bye bye stress

Het lef dat ervoor zorgt dat je iets nieuws doet en daarmee in beweging komt. Want bewegen (letterlijk), muziek, slaap en iets nieuws leren, zorgen voor vermindering van stress in je hersenen en dat is precies wat we deze zomer willen. Dat wist je nog niet, maar dat is zo J.

 3 tips en 1 uitdaging

Dus in tegenstelling tot 2 weken niks doen op je strandbedje aan de Costa Brava, en geloven dat je dan totaal opgeladen aan een nieuw jaar kan beginnen, gaat het dit jaar net even anders. En ik hoor je denken, ja mazzel, ik heb keihard gewerkt, ik ga op dat bedje liggen….op mijn vakantie ook nog een to do list, no way de Wilde……toch daag ik je uit om mijn 3 tips mee te nemen in je koffer:

-       Doe elke dag iets actiefs: beach-ballen met je zoon, vrijen met je vrouw, wandelen met je man;

-       1 keer in de vakantie iets doen wat je eigenlijk niet durft…en mij het resultaat laten weten;

-       Dansen op tafel J.

Have a courageous summer!

Pauline de Wilde, dagvoorzitter, presentatrice, motivational speaker, LEF-expert en danst graag op tafel.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!