#Komkommer column: Blije eikels hebben het door!#Komkommer column: Blije eikels hebben het door!
Back Back Column

#Komkommer column: Blije eikels hebben het door!

08 augustus 2019

In de zomer zie ik veel berichten op social media van vakgenoten die samen met hun gezin, vrienden, geliefden aan het genieten zijn van de zomervakantie. Op het strand, in de bergen, aan een wijntje, het kan niet op lijkt het. Een vriend van mij noemde het ook wel ‘de blije eikel show’. En dat klopt, gelukkig maar, zei ik tegen hem. Het is toch heerlijk om mooie momenten vast te leggen? Te markeren? Even stil te staan en te genieten van wat er is en wat je hebt? We weten allemaal hoe snel de tijd vliegt.

Stilstaan is hard werken

De kunst is, om dit ook in de hectische tijden die straks weer gaan beginnen, in te bouwen. Zodat je genoeg ruimte en energie overhoudt om events te creëren die werkelijk bijzonder zijn: die kippenvel geven! Dat is hard werken, kiezen wat je niet doet zodat er ruimte ontstaat.

Schaven aan concepten

Ikzelf heb gemerkt dat door juist te rennen (letterlijk) die ruimte ontstaat. Op een of andere manier schieten er mooie ideeën door mijn hoofd als ik door de polder hol. Een variant op de bekende ‘aha erlebnis’ onder de douche wellicht. En daar wordt ik blij van, want dan voel ik de passie voor mijn vak volop. Schaven, schaven aan een concept, tot het nog beter wordt, samen met een groep mensen die dezelfde vonk voelen, mooier kan ik het niet bedenken!  Het is heerlijk om bijzondere momenten te mogen uitdenken voor anderen, het idee dat dat bij de deelnemers, straks een van de voorbeelden is, die zij noemen als ‘bijzonder’ in hun leven en loopbaan!

Niemand weet hoe laat het is

Iemand die deze momenten als geen ander kon vastleggeen was fotograaf Ramon van Jaarsveld. Recent ontving ik het bericht dat hij onverwacht is overleden. Wat heftig. Niemand weet hoe laat het is, pak dus het leven, in de zomer én in de hectische tijden, zou ik zeggen! In mijn geval onder andere door te rennen en hopelijk zondag 3 november na de finish van de NY marathon daar een heel mooi moment bij stil te staan met de medaille om mijn nek!

PS: op de foto’s sta ik op het podium van het event Van jaarcongres naar droomcongres’ mijn passie voor de #EventCanvas methode uit te leggen. Ramon maakte deze foto’s afgelopen juli.

Marga Groot Zwaaftink

De komkommercolumns van 2019

> Iris van Casteren
> Simone van Trier
> Robbert Braak
> Jennifer van der Schaaf
> Rens de Jong
> Mildred Hofkes

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!