Top 5 binnen Nederland: waarom de grens over als dichtbij net zo mooi is?Top 5 binnen Nederland: waarom de grens over als dichtbij net zo mooi is?
Back Back Inspiratiemagazine Events

Top 5 binnen Nederland: waarom de grens over als dichtbij net zo mooi is?

01 juni 2023

Dit is een artikel uit ons inspiratiemagazine Destinatie (On)Bekend. 

Noodgedwongen ontdekten we de afgelopen jaren al het moois binnen de grenzen, om tot de conclusie te komen dat we ons al die tijd vergist hadden. Nederland is prachtig en veelzijdig, wáárom gingen we altijd liever ver, verder, verst? Inmiddels is Nederland aan een opmars bezig. Zowel zakelijk als privé blijven we tegenwoordig meer dan graag lekker in de buurt. En waarom zou je ook dat vliegtuig instappen als je binnen maximaal 3 uurtjes – zo klein is ons kikkerlandje – vrijwel over kunt zijn?

Waar gaan we heen? Wij doen vijf suggesties! Vier binnen de landsgrenzen en eentje stiekem een klein stukje daarbuiten. 

De wind in de haren - Frieslandstyle

Een frisse neus halen tijdens werkuren, samen op pad op zoek naar nieuwe inspiratie? In Friesland, met schone lucht, meer water dan land en de nuchtere bevolking die dingen net even anders aanpakken en graag op hun eigen manier doen, kan het. Vergaderen op een skûtsje, heisessies in de wei, brainstormen in een groentekas, teambuilding op de Waddenzee, het Friese landschap biedt alle ruimte die je nodig hebt om samen tot inspirerende inzichten te komen. Benieuwd wat dat Friese landschap met je kan doen? Meet in Friesland neemt je graag mee op expeditie – Friesland style. Om je een idee te geven maakten ze verschillende voorbeeldprogramma’s met thema’s als Buitenwerken, Sport & Vitaliteit, Droogvallen op het Wad en Vlieland.

Rust, ruimte en volop groen op de Veluwe

Wist jij dat bijna één derde van alle bossen van Nederland in de regio Veluwe, Arnhem en Nijmegen ligt? De regio wordt niet voor niets de groene long van Nederland genoemd. Die rust, ruimte en al dat groen zorgen gegarandeerd voor een geslaagde zakelijke bijeenkomst. Van borrels en recepties tot heisessies en bijzondere (buiten)vergaderingen. Letterlijk ín het groen, in de stad vlakbij het groen of in een van de bruisende binnensteden met een break-outsessie buiten. De natuur heeft vrij spel in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. De Nederlandse big five spotten? Hier kan het! Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen kent de mooiste zakelijke locaties. Eerder maakten we al een Inspiratiemagazine over deze magische regio.

Schrijf je eigen geschiedenis in Delft

Veel mensen kennen Delft als die typische Nederlandse, historische stad: Delfts Blauw, Vermeer, zeevaarder Piet Hein en Willem van Oranje. Uiteraard zijn ze daar in Delft trots op, maar ook in het heden heeft Delft van alles te bieden. Door het behapbare centrum is Delft perfect als congresstad. Je maakt makkelijk een combinatie tussen de verschillende locaties en verplaatst je desgewenst per boot via de mooie Delftse grachten. Naast het schitterende historische centrum, geniet Delft natuurlijk ook bekendheid door de Technische Universiteit en alle bijbehorende kennis-spin-off. Het stukje Hightech in de pijlers van Delft Convention Bureau, is dan ook zeker geen loze kreet. Als spin in dat Delftse web, verbindt het Convention Bureau zakelijke gasten graag met kenniscentra en ondernemers in de stad.

Hippe Hanzestad Zwolle

Met sterke economische sectoren zoals ICT/E-commerce en Health en de ambitie van economische topregio van Nederland timmert de Congresregio Zwolle hard aan de weg. De regio biedt met haar centrale ligging en vele mogelijkheden een goede uitvalsbasis voor zakelijke bijeenkomsten, niet voor niets hoort Zwolle in het rijtje historische Hanzesteden. Maar dat zijn de zakelijke redenen om naar Zwolle af te reizen. Zwolle heeft ook een bruisende binnenstad met highlights als de Sassenpoot en Museum de Fundatie en een prachtig groen buitengebied waar de rivier de IJssel en de Vecht doorheen meanderen.

Wallonië-Ardennen: dichtbij en veelzijdig

Ja, de regio is prachtig groen, vol beboste heuvels met kabbelende rivieren en charmante stadjes, staat garant voor actie en avontuur, kent een hoog aangeschreven gastronomie en is een aantrekkelijke destinatie als je dichtbij dat ver-weg-gevoel wilt beleven. Maar de regio Wallonië-Ardennen is vooral óók een regio vol onbekendere parels die dit zuidelijke deel van België de perfecte bestemming maken voor MICE-professionals die op zoek zijn naar een anders-dan-anders bestemming. Ben jij die planner die echt iets nieuws zoekt? VISIT Wallonia neemt je graag mee. Wallonië heeft alle ingrediënten om het overbrengen van de doelstelling van jouw evenement op een bijzondere manier te bereiken!

Bonustip van Linda op Locatie: de Betuwe!

‘Ik denk dat de Betuwe echt een onontdekte regio is. Met name de Gelderlandfabriek is een top evenlocatie, maar nog onontdekt. Het ligt direct naast het station en is industrieel en creatief. Verder staat VRIJ al jaren in mijn top 5 mooiste locaties. En dan die leuke, mooie locaties van het Nut… Veel mensen kennen ze misschien wel, maar ze realiseren zich niet dat dit echt onder de rook van Utrecht is. En Buitenhuis Buren… superleuk kleinschalige en creatief concept, waar je voor één dag je eigen buitenhuis hebt!’ Benieuwd naar de locaties waar Linda naar verwijst? Ze organiseerde een digitale locatietour door de Betuwe.

Ontdek je graag nieuwe destinaties in Nederland? Hou dan de Locatietours van Linda op Locatie in de gaten. Zij organiseert regelmatig complete tours door verschillende Nederlandse regio’s, speciaal voor eventmanagers- en planners.

 

Tekst: Mahlee Plekker 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!