In de Betuwe vind je nog onontdekte locatieparelsIn de Betuwe vind je nog onontdekte locatieparels
Back Back Nieuws

In de Betuwe vind je nog onontdekte locatieparels

28 mei 2021

Tijdens de online Locatietour bezocht Linda op Locatie vier onontdekte locaties in de Betuwe. Moet jij bij het horen of lezen daarvan even googelen of achter je oren krabben? Dan ben je denk ik niet de enige. De Betuwe ligt centraler in Nederland dan je wellicht in eerste instantie denkt. De locatietour ging langs locaties gevestigd in Beesd, Buren en Culemborg en dat is vanuit Utrecht gezien nog geen half uurtje reizen!

Benieuwd naar het sfeervolle Buitenhuis Buren, de landelijke locatie VRIJ, de creatieve Gelderlandfabriek of culinaire locatie Het Nut? De reportage en de bijbehorende filmpjes vind je hieronder. Nieuwsgierig naar de aftermovie? Die bekijk je helemaal onderaan.

Je eigen buitenhuis voor één dag

Annemarie doet niet zo moeilijk. Met heel veel plezier overhandigt ze jou de sleutel van haar sfeervolle Buitenhuis Buren als je een dagje bijeen wilt komen voor een vergadering, brainstormsessie of training. Je eigen buitenhuis voor één dag, dus doe je gewoon je ding, zo zegt zij.  Vergaderen in de achterkamer, lunchen in de voorkamer, leren in het lokaaltje boven of live in de studio? Het kan allemaal. Wil je uit eten bij één van de restaurants in dezelfde straat of liever lunchen in de tuin met je zelf gesmeerde bammetje? ‘Be her guest’.

Voel je VRIJ in Culemborg

Direct aan de Lek op het landgoed Anckerwaerdt vind je een prachtige landelijke locatie die exclusief te huur is voor zakelijke evenementen. We parkeren onze auto in de boomgaard en wandelen door de moestuin naar het gerenoveerde monumentale pand. Moniek Spruit runt deze evenementenlocatie met veel passie en gedrevenheid. De lekkernijen bij de koffie en lunches bereidt ze het liefste zelf en bij voorkeur met ingrediënten uit eigen tuin. Dat zie je, proef je en voel je. In het pand vind je veel verrassende en mooi ingerichte ruimtes, maar ook heerlijke chillplekjes. Bij VRIJ werken ze niet met vaste formats. Jij mag het zeggen.

Industriële congreslocatie aan het spoor

In De Gelderlandfabriek bruist het van de creativiteit. Je treft in deze locatie op de meest bijzondere plekken kunstzinnige details op een ruwe industriële achtergrond. Dit maakt deze locatie direct onderscheidend en inspirerend. In de voormalige locomotievenloods en daarna meubelfabriek in Culemborg, zijn naast creatieve werkplaatsen ook een theater, restaurant en verschillende meetingruimtes gevestigd. Ideaal dus voor een congres met subsessies of een feestelijke bijeenkomst met muziek. Bij de Gelderlandfabriek parkeer je gratis en vanaf het treinstation vind je de ingang direct links bovenaan de trap. Goed om te weten: met de inkomsten uit de commerciële verhuur wordt direct geïnvesteerd in lokale kunst en cultuur.

De keuken is het hart van de locatie

Bij Het Nut kun je niet om de keuken heen. Het is het hart van de locatie. Niet zo gek dus dat alle bijeenkomsten daar starten en vaak ook eindigen. Samen koken zorgt voor verbinding. Er is altijd wel iemand die het voortouw neemt tijdens een kookworkshop, dus als je het liever van een afstandje bekijkt dan kan dat ook. Het moet vooral gezellig zijn en van lekker eten houdt iedereen, zo zegt eigenaresse, Petra van der Perk.

De combinatie van samen vergaderen of trainen met koken of dineren is al jaren het succesrecept van deze locatie. Het historische pand is sfeervol ingericht met verschillende zitjes rondom de keuken om te overleggen of te borrelen. Boven zijn twee zakelijke meetingruimtes ingericht en deze locatie is exclusief voor jouw meeting beschikbaar. Een paar huizen verderop vind je van dezelfde eigenaar Pand Betuwe. De verschillende ruimtes in dit pand zijn los te huren en een combinatie met Het Nut is natuurlijk al snel gemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!