Back Back Nieuws

Top 3 Learnings l Michiel Pot

20 februari 2012

Waarom het wiel uitvinden als we van elkaar kunnen leren? Juist in een creatieve branche als de onze, waarin we altijd op scherp moeten staan, de raderen draaiende moeten houden, is het fijn als we geïnspireerd kunnen raken door elkaar. En inspiratie kan uit vele dingen komen: websites, events, boeken, muziek, bestemmingen, magazines… you name it.

Top 3 Learnings l Michiel Pot
Daarom vertelt elke week een andere persoonlijkheid uit de evenementen- en mice branche wat zijn/haar learnings zijn. Dus watch & learn. Deze week geven we het woord aan Michiel Pot, creatief directeur van Robin Good.

[afbeelding niet meer beschikbaar]


LEARNING 1: LUISTEREN, LUISTEREN, LUISTEREN

Deze open deur moet toch nog een stukje wijder open. Vaak komen creatieven te snel (soms zelfs zonder gedegen briefing) met een 'big idea'. Niet doen. Verdiep je in het bedrijf, verplaats je in de doelgroep en luister vooral naar je opdrachtgever! Stel de goede vragen en luister. En wordt dan pas creatief.

LEARNING 2: LEREN, LEREN, LEREN
Dit geldt in het bijzonder voor de iets oudere collegae. Wees niet bang voor nieuwe ontwikkelingen en trends. Kijk naar jongere collega's en leer.

LEARNING 3: LEZEN, LEZEN LEZEN
Elsschot, Multatuli voor mijn part Kluun, maar lees. Mijn ervaring ís dat het samen met muziek en fietsen voorkomt dat je een kokerdenker wordt. (Dat is de creatieve variant van wat ze bij justitie het ontwikkelen van een tunnelvisie noemen). Daag die grijze massa uit en kneed die voortdurend.

Vorige Top 3 Learnings:
Diederik Verwiel – Bruggen Verwiel Eventmarketing »
Shirley Janssen – Global Event Management »
Nicoline van Straten – LiveHouse »
Edwin Kool – Yowsah! »

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!