Line-up Roze Zaterdag Groningen bekend Line-up Roze Zaterdag Groningen bekend
Back Back Nieuws

Line-up Roze Zaterdag Groningen bekend

10 mei 2024

Roze Zaterdag Groningen presenteert met trots de line-up voor het hoofdpodium op de Grote Markt op zaterdag 22 juni. Niemand minder dan Willeke Alberti - icoon en o.a. ambassadeur van lhbti+-gemeenschap - keert bij uitzondering terug op het podium, speciaal voor Roze Zaterdag. Niet alleen Willeke Alberti en haar band treedt op, ook feminist en activist Sophie Straat en vele anderen omlijsten het festival met optredens en muziek.

Het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld het optreden van Willeke Alberti , die na lange tijd van afwezigheid weer met liveband op het podium verschijnt. Als één van de meest iconische en geliefde Nederlandse zangeressen en voorvechter van lhbti+-gemeenschap, is haar terugkeer naar het podium een niet te missen ervaring voor alle bezoekers van het festival.

Grote diversiteit aan artiesten

Naast Willeke Alberti is ook de charismatische Sophie Straat bevestigd. Deze gepassioneerde zangeres is bekend door haar moderne levenslied en haar krachtige stem. Niet alleen in de muziekwereld maar ook in de wereld van gelijke rechten en feminisme. Haar optreden staat garant voor een onvergetelijke ervaring vol inspiratie en empowerment.

House of Vineyard , een begrip in de ballroom scene, brengt hun uitzonderlijke mix van dans, fashion en gemeenschapsvorming naar het podium. Hun optreden belooft niet alleen een visueel spektakel te worden, maar ook een viering van diversiteit en inclusie.

Een gezamenlijke viering

Daarnaast zal een diversiteit aan artiesten als Gustaph (BE), Babs , Roze Jager & Friends , Pieter van der Zweep en Liza van den Brink het podium betreden en samen met Groningen de vrijheid van emancipatie van de lhbti+-gemeenschap vieren. Roze Zaterdag Groningen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit bijzondere festival en dit samen te vieren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!