Back Back Nieuws

Top 3 Learnings | Francis van den Brink

05 maart 2012

Waarom het wiel uitvinden als we van elkaar kunnen leren? Juist in een creatieve branche als de onze, waarin we altijd op scherp moeten staan, de raderen draaiende moeten houden, is het fijn als we geïnspireerd kunnen raken door elkaar. En inspiratie kan uit vele dingen komen: websites, events, boeken, muziek, bestemmingen, magazines… you name it.

Top 3 Learnings | Francis van den Brink
Daarom vertelt elke week een andere persoonlijkheid uit de evenementen- en mice branche wat zijn/haar learnings zijn. Dus watch & learn. Deze week geven we het woord aan Francis van den Brink, adviseur Brandactivation, Sponsoring en Events bij SterkMerkWerk.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

1. LEEF JE IN, IN DE DOELGROEP
Het is zoals de bezoeker zegt dat het is. Kruip in de huid van de opdrachtgever, maar ook in de doelgroep van je opdrachtgever. Het gaat niet alleen om het achterlaten van een boodschap, maar vooral ook het achterlaten van een gevoel. Dit zorgt voor beleving en is van meer waarde dan het waarnemen van een boodschap. Toetsen van je concept bij de einddoelgroep of co-creatie met de doelgroep werkt ook erg goed.

2. WEES RELEVANT
Door relevant te zijn voeg je iets toe en is een leuk dingetje niet alleen maar een leuk dingetje. De consument wil dingen begrijpen en prikt door commerciële boodschappen heen. Door relevant te zijn, ben je geloofwaardig.

3. VOORAL NIET ALLES ZELF WILLEN DOEN
Nederland zit vol met ZZP’ers die allemaal een eigen expertise en ervaring hebben opgebouwd. Niet iedereen heeft een klik met dezelfde mensen of dezelfde merken. Zo kan je kiezen voor de juiste mensen voor de juiste klus. Dit werkt erg verfrissend. Een win-win situatie voor het bureau, maar ook voor de klant. 

Vorige Top 3 Learnings:
Constant Geerling – Constant in Beweging »
Diederik Verwiel – Bruggen Verwiel Eventmarketing »
Shirley Janssen – Global Event Management »
Nicoline van Straten – LiveHouse »
Edwin Kool – Yowsah! »
Michiel Pot – Robin Good »

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!