Back Back Nieuws

PML brengt event coördinatoren van musea en cateraars samen tijdens Themadag Museumcatering

12 juni 2013
Dagcatering en eventcatering combineren? Catering in eigen beheer of juist niet? Gastheerschap, budgetten, storytelling, duurzaamheid, vertrouwen, hoogwaardig niveau, samen ondernemen… Maandagmiddag, 10 juni, kwamen al deze onderwerpen aan bod tijdens de Themadag Museumcatering van Platform Museum Locaties in de Orangerie van museum SingerLaren.

Event coördinatoren van toonaangevende musea, aangesloten bij het Platform Museum Locaties, waren aanwezig en kregen van de directeuren van vijf cateringbedrijven trends op het gebied van catering te horen en konden vragen stellen met betrekking tot de catering in het eigen museum. Cateraars kunnen een grote bijdrage leveren door eventklanten voor het museum binnen te brengen. Maar ook door het leveren van goede producten en service tijdens dagcatering kan de ‘beleving’ in het museum worden vergroot.

Preferred Cateraars
Dat neemt niet weg dat er tussen musea grote verschillen bestaan in hun ervaring met cateraars. Sommige hebben goede ervaring met catering in eigen beheer, andere laten weten dat dit absoluut niet tot de core-business van het museum behoort. Voor een meerderheid van de musea luidt het devies: uitbesteden. En dan bij voorkeur met (meerdere) preferred cateraars.

Echter de vraag is in dat laatste geval: 'Hoe houd je de Preferred Cateraars scherp?!' Goede schriftelijke afspraken en tussentijdse evaluatiemomenten worden door zowel musea als cateraars als essentieel gezien voor een goede en financieel productieve samenwerking.

Voorbeelden
Er kwamen mooie voorbeelden van samenwerking tussen musea en cateraars aan bod. Museum Catering met Gemeentemuseum Den Haag, Escher in het Paleis, MuseonMaison van den Boer sinds kort met Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Noord Brabants Museum en Van der Linde Catering met Prinsenhof Delft en Museum voor Communicatie Den Haag.

Netwerkborrel 
Tijdens de netwerkborrel, na een mooie rondleiding, werd er nog stevig doorgepraat over dit onderwerp en werden ervaringen tussen museumleden uitgewisseld onder het genot van door de cateraars bereide gerechten. Taarten van Jeroen Enzerink van Maison van den Boer, oesters met zwarte truffel van Erwin Verschoor van Martinair Party Service, aardbeien ijs van Robin van der Schuyt van Van der Linde Catering, ter plekke gesneden rauwe ham met vijgenbrood van Nico van der Minne van Museum Catering en diverse hapjes van aubergine bereid door Marta Rozsa van Adams Appels

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!