Foto: Daniel VerkijkFoto: Daniel Verkijk
Back Back Eventcase

nlgroeit met Koningin Máxima bij SugarCity Events

02 mei 2018
 • Naam evenement > nlgroeit
 • Soort evenement > Jaarevent nlgroeit
 • Opdrachtgever > nlgroeit
 • Locatie > SugarCity Events 
 • Contactpersoon > Theo Vrolijk
 • Datum evenement > 28 maart 2018
 • Doelgroep > Ondernemers uit midden- en klein bedrijven
 • Aantal gasten > 300

Het is belangrijk dat je een locatie kiest die goed past bij het evenement dat je organiseert. Een bijzondere locatie maakt genodigden direct nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ze het evenement niet willen missen. Nlgroeit koos als evenementlocatie voor SugarCity Events omdat dit goed aansloot bij het karakter van het evenement. De ere gast van nlgroeit was Koningin Máxima die in de voormalig suikerfabriek de Gouden Groeier kwam uitreiken aan de snelst groeiende onderneming van het jaar. Als een industriële uitstraling past bij jouw evenement dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen bij SugarCity Events. Je wilt natuurlijk dat de bezoeker bij binnenkomst direct onder de indruk is en dat is hier zeker het geval.

 • Luigi Prins, de directeur van de Cobraspen Groep, ontwikkelaar van het SugarCity terrein verwelkomt Koningin Maxima in de oude suikerfabriek. Foto: Peter Vreeswijk
  Luigi Prins, de directeur van de Cobraspen Groep, ontwikkelaar van het SugarCity terrein verwelkomt Koningin Maxima in de oude suikerfabriek. Foto: Peter Vreeswijk
 • Foto: Daniel Verkijk
  Foto: Daniel Verkijk
 • Foto: Daniel Verkijk
  Foto: Daniel Verkijk
 • Foto: Daniel Verkijk
  Foto: Daniel Verkijk
 • Foto: Peter Vreeswijk
  Foto: Peter Vreeswijk

Voor ondernemers, door ondernemers

Nlgroeit is een platform dat ondernemers ondersteunt bij het realiseren van hun groei-ambities met een mix- en matchprogramma van mentoren en groeiprogramma’s. Nlgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, NLevator en NL2025.

Tijdens de jaarbijeenkomst van nlgroeit maakt het Erasmus Centre for Entrepreneurship de lijst bekend van de 250 snelst groeiende Nederlandse bedrijven. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de ‘Gouden Groeier’ uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat het snelst is gegroeid in het afgelopen jaar en de meeste banen heeft gecreëerd. Tijdens het evenement komt de top van het Nederlandse bedrijfsleven samen. Dit betekent dat je het ene moment een gesprek kan voeren met de CEO van Coolblue, het volgende moment met de CEO van Thuisbezorgd.nl. En dat is bést bijzonder.

‘Zien wat er vroeger gebeurd is’

Het evenement vond plaats in de Middenfabriek. De industriële sfeer van de voormalig suikerfabriek is hier nog altijd voelbaar. De imposante atriums, de orginele ketels en het trappenstelsel dienen als prachtig decor. Bij binnenkomst stonden midden in de fabriek al grote ronde tafels klaar voor de netwerkbijeenkomst. De bezoekers kregen hier de kans om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. Het industriële decor van SugarCity Events paste perfect bij het evenement van nlgroeit. De zichtbare historie van de fabriek, waar in het verleden hard werd gewerkt aan de productie van suiker, was het perfecte decor voor de ondernemers van nu.

Programma

Na de ontvangst en de inloop startte het plenaire programma onder leiding van Harm Edens met onder andere een update van groeiondernemerschap in Nederland door prof. Dr. Justin Jansen (voorzitter Denktank nlgroeit) en een speech van staatssecretaris Mona Keijzer. Vervolgens konden de bezoekers deelnemen aan groeisessies rond verschillende groeithema’s met experts en collega groeiondernemers. Een van de hoogtepunten was het bezoek van Koningin Máxima en de uitreiking van de Gouden Groeier. Dit jaar bleek Takeaway.com, in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl, de nummer 1 in de Top 250 Groeibedrijven 2018. Het evenement werd afgesloten met een netwerkborrel en een hapje verzorgd door cateringbedrijf ‘a matter of TASTE’.

Een goede samenwerking uit zich in een goed evenement

De goede samenwerking tussen SugarCity Events en de organisatie van nlgroeit was één van de redenen dat het evenement zo succesvol was. Theo Vrolijk, projectmanager van de nlgroeit-events vertelt: ‘Mathijs en Lisanne waren onze vaste contactpersonen bij SugarCity Events. Vooral de transparante communicatie hebben wij als erg prettig ervaren. Vanaf dag 1 werd er goed meegedacht over de mogelijkheden maar óók de uitdagingen die er waren werden met ons besproken. Er werd dan open en eerlijk verteld hoe wij met deze uitdagingen konden omgaan om toch te realiseren wat wij voor ogen hadden.

Ook op de dag zelf bleek de samenwerking een succes. ‘Bij dit soort evenementen moet alles soepel verlopen en wij hebben ons letterlijk nergens zorgen om hoeven maken. Wij kregen de ruimte die we nodig hadden en dan bedoel ik niet eens de fysieke ‘’ruimte’’. De samenwerking is echt heel goed geweest. Mijn complimenten dan ook voor het team van SugarCity Events, ’ aldus Theo Vrolijk.

Overladen met complimenten

Dat een goede samenwerking zich uit in een succesvol evenement bleek ook wel uit de reacties van de bezoekers. Theo Vrolijk: ‘Wij werden overladen met complimenten. Van een goede locatie tot de fijne sfeer, met een inspirerend programma en netwerk. Uit de enquête kwam het eindcijfer 8,4 sen we behaalden een NPS score van +53. Dat is toch wel iets om heel trots op te zijn.’

Door > Alice van der Laan

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!