Back Back Nieuws

Nationaal Evenementen Symposium 2011: Evenement en Veiligheid

10 december 2010
Steeds meer mensen, zowel van overheidszijde als van bezoekers van evenementen vragen naar de kwaliteit van een evenement. Hoe zorgt een organisator voor een veilig evenement? Hoe kan een goede voorbereiding aan de kant van de vergunningverlener zorgen voor vermindering van risico’s?

 

Hoe kunnen adviserende diensten die risico’s goed in kaart brengen en komen tot een deugdelijk advies? Hoe kunnen veiligheidsrisico’s aangepakt worden door de inzet van private medewerkers? Het zijn vragen die behandeld en beantwoord worden op het Nationaal Evenementen Symposium op 12 mei in Gelredome Arnhem. Brancheorganisaties VVEM en VEHB hebben de krachten gebundeld en presenteren kennis en hulpmiddelen om te komen tot goede en veilige evenementen.

 

Eenvormige behandeling

Er zijn vele initiatieven gaande om te werken aan een multidisciplinaire beoordeling van evenementen. De resultaten van deze initiatieven worden deze dag gepresenteerd. Ook het hulpmiddel om te komen tot een eenvormige behandeling van evenementen zal deze dag ten doop gehouden worden. De landelijke evenementenkalender wordt geïntroduceerd.

 

Samen met de betrokken partijen wordt gekeken hoe met risico’s en restrisico’s moet worden omgegaan. In een serie workshops wordt de verdieping gezocht van de actuele onderwerpen. Al met al een noodzakelijke dag, voor de evenementenbranche maar vooral voor betrokken overheden en adviseurs.

 

Intensieve samenwerking

De Vereniging van Evenementenmakers VVEM en de Vereniging voor Evenementen en Horeca Beveiliging VEHB organiseren en presenteren dit symposium. De ervaringen van deze branchepartijen en de groeiende deskundigheid van betrokken overheden, hebben geleid tot een intensieve samenwerking. Het symposium toont de actuele resultaten. Deelnemers krijgen zoveel mogelijk de betrokken handreikingen en modelinstrumenten mee.

 

Inschrijving

Vanaf 1 januari 2011 wordt via de website www.evenementensymposium.nl alle informatie geboden. Op die dag gaat ook de inschrijving voor deelnemers open.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!