Back Back Nieuws

Luxe catering met een psychologische kwinkslag

28 november 2008

Smaak, omgeving, licht, geluid, fashion, kunst, emotie, geuren en kleuren. Dat zijn – in willekeurige volgorde – de belevingsfactoren waar Kitchen Deluxe zich mee bezighoudt om een juiste culinaire ervaring te creëren. "Je speelt in op de accociaties van mensen," aldus Kim van der Does van Kitchen Deluxe. En hiermee wil de 'duizendpoot' aangeven dat hij eten uit het standaard referentiekader van zijn gasten haalt. "Waarom eet men geen patat met slagroom of een ijshoorntje met boerenkool? Dat is omdat we dat niet gewend zijn, maar misschien zijn het hele mooie en lekkere combinaties." 

[afbeelding niet meer beschikbaar]  

In het rijtje Food on Tour, De Borrelfabriek, Engel op Locatie en Ron Blaauw, kan cateraar Kitchen Deluxe zich toevoegen, met topkok Sander van Dam achter de kachel. Luxe hapjes, kunstzinnig gepresenteerd en met een psychologische kwinkslag, dat is het handelsmerk van deze cateraar. 

"Wij passen catering aan op de thematiek die de opdrachtgever ons meegeeft. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een huwelijk alle catering in het wit gemaakt, passend bij het thema," aldus Van der Does. Maar naast het inspelen op de thematiek, zorgt dit jonge bedrijf (sinds februari 2007 operationeel) ook voor een bijzondere beleving in de wijze waarop zij een schriftelijk voorstel doet; Met goed vormgegeven booklets, folders en DVD's, zodat zij hun boodschap op een andere wijze overbrengen dan met een standaard powerpoint presentatie of offerte. 

Wanneer ik Van der Does in hun eigen Amsterdamse keuken aan de Gerard Doustraat vraag waar hij het meest trots op is, antwoordt hij stellig: "Ik ben het meest trots op wat nog komen gaat. Een 360 graden projectie. Ik kan er niet veel meer over vertellen, maar het wordt spectaculair. We projecteren hiermee een omgeving, waardoor het voedsel ook beter tot zijn recht komt".

Deze cateraar zal de komende periode veel van zich laten horen en zien. Daarom houden wij Kitchen Deluxe en de nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten!

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Sander van Dam aan het werk

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Cocktail van komkommer, kaviaar van komkommer, marshmallow van wasabi etc. etc.

Foto's: B. van Baarsel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!