Goed nieuws voor de mezen bij EXPO Greater AmsterdamGoed nieuws voor de mezen bij EXPO Greater Amsterdam
Back Back Nieuws

Goed nieuws voor de mezen bij EXPO Greater Amsterdam

06 mei 2024

Goed nieuws voor de mezen bij EXPO Greater Amsterdam! Participatiebedrijf Spaarne Werkt ging voor de evenementenlocatie aan de slag met handgemaakte vogelhuisjes. Het eerste exemplaar werd op maandag 22 april 2024 trots overhandigd en sindsdien zijn er nog veel meer vogelhuisjes gemaakt. Door de vogelhuisjes op het terrein en in de omgeving te plaatsen, draagt EXPO een extra steentje bij aan de prachtige, groene omgeving waar de locatie en verschillende organisatoren volop van genieten.

Vogelhuisjes op maat

De vogelhuisjes zijn gemaakt door partner Spaarne Werkt. Deze partij ontwierp en maakte eerder ook het insectenhotel van de locatie. Het type vogelhuisje is gebouwd uit gerecycled hout en speciaal gemaakt voor mezen. Daarom werd er voor de gelegenheid een meesje in het logo van EXPO Greater Amsterdam verwerkt. Vanwege de aanvliegroute van de vogeltjes is er geen houtje voor de ingang gemonteerd. 

Beter een goede buur(t) dan een verre vriend

Niet alleen de mezen op het terrein van EXPO Greater Amsterdam krijgen een nieuw, luxe onderkomen. Ook de vogels in de buurt kunnen meegenieten. Zo werd een deel van de nieuwe vogelhuisjes gedoneerd aan de naastgelegen woonwijk. De evenementenlocatie levert hiermee een bijdrage aan het in stand houden van de vogelpopulatie in de omgeving. Hier lees je wat EXPO Greater Amsterdam nog meer op het gebied van duurzaamheid doet.

EXPO Greater Amsterdam is onderdeel van Libéma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!