Rode hoedRode hoed
Back Back Nieuws

Het verkiezingsdebat van RTL gaat tóch door in de Rode Hoed

17 februari 2017

De zender zei vorige week nog dat het debat op 26 februari niet door zou gaan vanwege de afmeldingen van premier Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders. RTL zegt in een verklaring overstag te zijn gegaan na 'een massale roep van kijkers om meer debat op tv'.

Behoefte aan meer informatie

'We hebben gemerkt dat heel veel kiezers zoekende zijn en behoefte hebben aan meer informatie', aldus hoofdredacteur Harm Tasselaar. 'Ze stellen ons actief die vraag. Ook onder de politieke partijen is er een breed gedeelde wens om prime time de degens te kruisen en kiezers te informeren over hun belangrijkste standpunten. We zien het als onze taak om aan die behoefte tegemoet te komen.' De lijsttrekkers van de vijf partijen hebben allen toegezegd. Het debat staat onder leiding van RTL-verslaggever Frits Wester en vindt plaats in de Amsterdamse Rode Hoed.

De Rode Hoed

De Rode Hoed staat al meer dan 27 jaar bekend als een van de meest spraakmakende debatcentra van het land. Tevens wordt de locatie veel gebruikt voor opnames van televisieprogramma’s.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!