Helsinki organiseert MICHELIN Gids Noordse Landen Ceremonie Helsinki organiseert MICHELIN Gids Noordse Landen Ceremonie
Back Back Nieuws

Helsinki organiseert MICHELIN Gids Noordse Landen Ceremonie

24 mei 2024

Internationale media- en restaurantprofessionals uit heel Scandinavië trekken de komende dagen naar Helsinki terwijl de stad zich voorbereidt op het organiseren van een van 's werelds meest prestigieuze restaurantevenementen, de MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony. Het evenement, dat plaatsvindt op 27 mei in het Savoy Theater in Helsinki, komt op een moment dat Helsinki zijn profiel als culinaire bestemming blijft versterken en zich voorbereidt op een zomer vol food evenementen. Bezoekers kunnen de rijke culinaire cultuur van de stad proeven door te genieten van eten en drinken in de vele restaurants die deelnemen aan de Feast Helsinki food weeks.

MICHELIN Gids Noordse Landen Ceremonie

Aanstaande maandag 27 mei zal de stad gastheer zijn van de MICHELIN Gids Noordse Landen Ceremonie, waarbij de nieuwste MICHELIN-sterren die aan Scandinavische restaurants zijn toegekend, worden onthuld. Dit is de eerste keer dat de ceremonie wordt gehouden in Helsinki, de hoofdstad van Finland. In het weekend voorafgaand aan de ceremonie geeft Feast Helsinki, dat op 24 mei start, bezoekers de kans om te genieten van de beste restaurants van de stad, die op zondag en maandag hun openingstijden verruimen. Feast Helsinki, een grote gezamenlijke inspanning van de restaurant-, toerisme- en evenementensector in de regio duurt tot 16 juni en is bedoeld om de foodscene van Helsinki te belichten, door het organiseren van meer dan 100 evenementen.   

Feast Helsinki food weeks

Feast Helsinki is een hoogtepunt van een jaar dat draait om voedsel, waarin de stad meer dan 450 evenementen organiseert. ‘Gastronomie speelt bij mensen een cruciale rol bij het beslissen over reisbestemmingen. Het is belangrijk dat Helsinki de bezoekers het hele jaar door culinaire ervaringen te bieden heeft’, zegt Anu Syrmä, Brand, Marketing en Communications Director, Helsinki Partners.

De groeiende culinaire reputatie van Helsinki

De MICHELIN Gids Nordic Countries Ceremony, georganiseerd door de stad in samenwerking met Visit Finland, evenals Finse bedrijven uit de voedings- en drankenindustrie, brengt de beste chef-koks en andere professionals uit de Scandinavische regio samen in het Savoy Theater en het stadhuis. Het evenement zal naar verwachting honderden professionals uit de restaurantindustrie en internationale media naar Helsinki trekken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!