Maaspoort Den Bosch: Duurzaamheid verankeren in de evenementenbranche Maaspoort Den Bosch: Duurzaamheid verankeren in de evenementenbranche
Back Back Nieuws

Maaspoort Den Bosch: Duurzaamheid verankeren in de evenementenbranche

24 mei 2024

Maaspoort Den Bosch zet zich in om maatschappelijk verantwoord ondernemen te verankeren in haar bedrijfscultuur. De ambitie om bewuste keuzes te maken met een gezonde balans tussen people, planet en profit, delen wij met onze klanten, bezoekers, partners en medewerkers. 

Meer dan alleen een duurzame locatie

De Maaspoort heeft, in samenwerking met een bedrijfskundige student van Avans Hogeschool, een project opgezet om een duurzaam Maaspoort te realiseren, met bovenstaande visie als uitgangspunt. Hoewel de Maaspoort reeds beschikt over zonnepanelen, ledverlichting en een warmte-koudeopslag, streven ze naar meer. Een onderscheidende en diepgaande aanpak van duurzaamheid verankeren in hun corebusiness: evenementen organiseren.

Ontwikkeling toolkit

Het onderwerp duurzaamheid is veelomvattend, daarom gaat Maaspoort gericht en stapsgewijs te werk. De focus van het project ligt op circulariteit bij evenementen. Aan de hand daarvan is een toolkit ontwikkeld, die handvaten biedt ter verduurzaming van evenementen, van voorbereiding tot afronding. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals: herbruikbare decoratie en goodies, duurzame catering, een efficiënt afvalplan en duurzaam inkoopbeleid.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Na afloop van een evenement evalueert Maaspoort samen met hun klanten het gehele proces, de overgebleven producten en hoe ze verspilling in de toekomst kunnen voorkomen. Samenspraak is hierin heel belangrijk. Ze willen de evenementenbranche verduurzamen, niet alleen Maaspoort als locatie.

Vervolgstappen

Hoewel de toolkit handvaten biedt voor het toepassen van circulariteit in de corebusiness van Maaspoort, beseffen ze dat hun werk daarmee niet klaar is. Er liggen op het gebied van duurzaamheid nog veel uitdagingen om op te pakken. Daarom werkt Maaspoort projectmatig verder aan verdere verduurzaming. Recentelijk heeft Maaspoort eventmanager Bart Mees zijn certificaat behaald als duurzaamheidsmanager in de sport. Hij zal een actieve rol spelen in het verduurzamingsproces.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!