Filmzaal Paleis Soestdijk tijdens de kerstvakantie geopendFilmzaal Paleis Soestdijk tijdens de kerstvakantie geopend
Back Back Nieuws

Filmzaal Paleis Soestdijk tijdens kerstvakantie geopend

21 december 2018

Alleen tijdens de kerstvakantie is het mogelijk om, onder begeleiding van een gids, een bezoek te brengen aan de bijzondere filmzaal van Paleis Soestdijk. Aan deze rondleiding zijn geen extra kosten verbonden. Wel dienen bezoekers vooraf een plek te reserveren.

De filmzaal is gebouwd in de jaren dertig, als onderdeel van de verbouwing die prinses Juliana en prins Bernhard aangeboden kregen van het Nederlandse volk als 'Nationaal huldeblijk' voor hun trouwen. Prins Bernhard was een groot liefhebber van film en fotografie, de filmzaal werd dan ook vooral door hem gebruikt. De filmzaal is al een tijd niet meer in gebruik, maar nog helemaal intact. Films worden er niet vertoond.

Renovatie 

Algemeen directeur Paleis Soestdijk, Floris de Gelder: 'Als eigenaar van Paleis Soestdijk willen wij graag zo veel mogelijk onderdelen van het paleis en het landgoed toegankelijk maken voor het publiek. Ook deze openstelling past binnen die ambitie. Met ingang van 2020 verwachten wij het paleis te gaan renoveren, dus dit kan zo maar de laatste kans zijn om deze filmzaal in zijn huidige vorm te bezoeken.'

Voor een bezoek aan de filmzaal dienen bezoekers in het bezit te zijn van een geldig ticket voor het paleis. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het bezoeken van de filmzaal. Wel is het noodzakelijk voor bezoekers om zich vooraf aan te melden. Dit kan online bij de aankoop van een ticket. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor een bezoek om 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur of 15.30 uur. Het aantal deelnemers aan dit bezoek is beperkt en een bezoek aan de filmzaal duurt ongeveer een half uur. Kijk op de website voor meer informatie.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!