Festivalverslag Mañana Mañana, een kleurrijke vibe in VordenFestivalverslag Mañana Mañana, een kleurrijke vibe in Vorden
Back Back Nieuws

Festivalverslag Mañana Mañana, een kleurrijke vibe in Vorden

17 juni 2019

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni gaf festival Mañana Mañana het groene landgoed van Kasteel Vorden extra kleur. Zowel het type bezoeker als de optredens verdeeld over zeven podia vertegenwoordigden een breed palet van culturele, artistieke en muzikale voorkeuren. De grootste gemene deler op dit festival: de relaxte sfeer. Op het festivalterrein én op de camping.

Rondom en zelfs in Kasteel Vorden is het een gezellig gekrioel van festivalgangers in alle leeftijden. Kinderen vermaken er zich in het Speelbos, waar ze met water, modder, knutsels en speeltoestellen snel nieuwe vrienden maken. Of ze klimmen uit een raam op de tweede verdieping van Kasteel Vorden, om met een tokkelbaan weer naar beneden te razen op weg naar de poppenkastvoorstelling. Ondertussen genieten volwassenen van iedere leeftijd bij één van de zeven podia, de meesten overkapt door grote bedoeïnententen, nemen een massage of laten hun tenen lezen. Bij het Open Podium treffen jong en oud elkaar weer voor spontane optredens. Iedereen mag meedoen en het publiek reageert altijd even enthousiast.

 

Groots dorpsfeest

Stelletjes en complete families verzamelen zich een paar dagen lang op het landgoed, om met elkaar langs kronkelpaadjes en op de drie grote velden te genieten van verrassende optredens. Je kunt er trouwens ook prima in je eentje heen, want Mañana Mañana heeft het karakter van groot dorpsfeest. De sfeer is gemoedelijk en vriendschappelijk en aan de lange tafels en vele picknickbanken maak je heel snel contact. Het gevarieerde aanbod van de vele foodtrucks is niet alleen op culinair niveau genieten, er wordt ook met de looks van het food en de trucks flink uitgepakt. Kom je ter plekke tot de conclusie dat je outfit wel wat meer kleur kan gebruiken, dan shop je moeiteloos wat etnische prints en accessoires bij elkaar op de vintage markt.

Oerend Hard

Tijdens Mañana Mañana kun je gedachteloos genieten van mondiale muziek of juist even stilstaan bij wat een ander je te vertellen heeft. In De Koepel, een prachtige spiegeltent, schuiven we zaterdag aan voor Arjan Erkel voor zijn lezing Vrijheid in denken en doen. Wat een verhaal heeft deze man. Twintig maanden gegijzeld door Tsjetsjeense rebellen, levend in een klein hok, uitgegraven onder de grond. Niet wetend of hij deze donkere plek levend of dood zou verlaten. Hij laat zien hoe hij ondanks de wanhoop, toch contact wist te maken met zijn ontvoerders en mede dankzij het Achterhoekse 'Oerend Hard' kon blijven geloven in een goede afloop. Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal, zet het indrukwekkende, soms zelfs angstaanjagende maar vooral hoopgevende verhaal van Arjan, muzikaal kracht bij.

Geen gedoe

Bezoekers keren vaak terug naar Mañana Mañana, juist om de relaxte sfeer. Niets hoeft, alles mag en er is nergens gedoe. Mañana Mañana, het feest is ten einde, maar de kleurrijke vibe trilt voorlopig door in het leven van de 30.000 bezoekers.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!