Eventcase toont allure én veelzijdigheid van Havezate Den AlerdinckEventcase toont allure én veelzijdigheid van Havezate Den Alerdinck
Back Back Eventcase

Eventcase toont allure én veelzijdigheid van Havezate Den Alerdinck

04 maart 2024

Van dineren in de boomgaard en een exclusieve lezing in het koetshuis, tot het presenteren van een nieuw product in het magische decor van een landgoed. Bij Havezate Den Alerdinck komen alle facetten voor een succesvol evenement samen: culinaire verrassingen, een festivalsfeer, omringd zijn door natuur en een prachtige locatie met historische waarde. Tim Huisman, directeur van Havezate Den Alerdinck deelt met ons een eventcase waarmee de locatie in optima forma werd gepresenteerd.

Een multifunctionele omgeving, omringd doornatuur

Tim Huisman: ‘In het voorjaar van 2023 ontvingen we een autofabrikant voor een volledig verzorgd event. Zowel de buiten- als binnenlocaties op ons terrein werden voor dit event ingezet, waardoor deze case goed uitlicht wat er bij Havezate Den Alerdinck allemaal mogelijk is en hoe multifunctioneel onze locatie is.’  Het zakelijke event bestond dan ook uit meerdere programmaonderdelen. Eén daarvan was de presentatie van een nieuw type auto. ‘Dat is dan ook direct één van de redenen waarom de opdrachtgever voor onze locatie heeft gekozen. Niet alleen biedt het prachtige decor van het kasteel een mooie plek om de auto’s te presenteren -en er direct een fotoshoot aan te koppelen voor andere marketinguitingen-, maar door de dubbele koetsdeuren van ons Koetshuis, kan een auto hier eenvoudig worden binnengereden.’ In het Koetshuis vond dan ook de officiële productpresentatie plaats.

Verrassend cateringconcept in festivalsferen

In de naastgelegen sfeervolle boomgaard genoten de gasten na de lezing van een heerlijk diner. Tim: ‘Hier creëerden we een echt festivalsfeertje, waarbij we voor één diner verschillende cateringconcepten hebben ingezet. In de feeërieke omgeving van de boomgaard ontvingen de gasten als voorgerecht een gezellig en informeel shared dining op tafel met meerdere gerechten. Vervolgens werd het hoofdgerecht als walking dinner uitgeserveerd. Voor het dessert konden de gasten verschillende zoetigheden van een buffet uitkiezen en bij de ijscokar een ijsje halen met zelfgekozen topping.’ Ook de dranken werden, volledig in festivalstijl, verzorgd en geserveerd vanuit een gezellige cocktailbar.

Koetshuis getransformeerd tot feestlocatie

Dat het diner in de boomgaard plaatsvond, gaf de locatie de gelegenheid om het Koetshuis te transformeren van presentatieruimte tot feestopstelling voor een gezellig personeelsfeest om de dag mee spectaculair mee af te sluiten. ‘Het was een geweldige dag, waar we ook zelf met de opdrachtgever creatief konden meedenken over opzet en omlijsting van de dag.

Nieuwe, zelfvoorzienende groepslocatie

Met dit event kon Havezate Den Alerdinck alle facetten van de locatie optimaal inzetten. De locatie timmert echter nog steeds hard aan de weg om voor uiteenlopende events nóg meer mogelijkheden te bieden. Van vernieuwde koffiemachines, vergadertafels, uitbreiding van de keuken, tot een efficiëntere tap, in samenwerking met Hertog Jan. Maar ook het locatie-assortiment is verder uitgebreid. Tim: ‘We hebben onlangs onze nieuwe groepsaccommodatie ‘De Bosuil’ geopend. Een locatie met een stijlvolle huiskamersfeer die bijvoorbeeld uitstekend is in te zetten voor heisessies en meerdaagse trainingen. Deze locatie heeft 15 slaapplekken verdeeld over 11 slaapkamers en beschikt over een eigen keuken. Hierdoor kan je, omringd door de prachtige natuur, autonoom een bijeenkomst organiseren. Maar het is uiteraard ook mogelijk om in deze locatie catering door ons te laten verzorgen, of een training te onderbreken met een culinaire, uitgeserveerde lunch in de keuken van de Bosuil.’

Tekst: Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!