EventCase: Conferentiehotel Kontakt der KontinentenEventCase: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Back Back Eventcase

EventCase: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

11 september 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

• Soort evenement: Global meeting van een groot retail bedrijf
• Organisator: Annelies van de Ree, Kontakt der Kontinenten, in samenwerking met de management assistant van het retail bedrijf
• Datum evenement: 25 – 30 juni 2017, van zondagavond tot vrijdagochtend
• Locatie: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
• Doelgroep: Een internationaal team van sales managers die jaarlijks bijeenkomen om de plannen voor het komende jaar uit te werken.
• Aantal gasten: 60

Kliederen op een muur, dansen in je landskleur en etend door Utrecht. Tijdens deze meeting voor een grote 'tussendoortjesmaker' haalt Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten alles uit de kast om de internationale neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Het thema van de week was dan ook 'ONE'.

Op zondagavond arriveerden de sales managers- verantwoordelijk voor alle duty free locaties waar hun product wordt verkocht- in het hotel, waarna op maandag de week werd afgetrapt met een ‘icebreaker’. In ongeveer een uur moesten 60 gasten met 19 verschillende nationaliteiten elkaar leren kennen door middel van een graffiti workshop. Een reeks van meetings volgde, maar tussendoor was ook genoeg tijd voor ontspanning en plezier. Zo leerden de gasten de stad Utrecht kennen tijdens een culinaire wandeling en een boottocht, en werd een groot diner in de tuin van het hotel georganiseerd. In het kader van het thema ‘ONE’ zaten alle gasten aan een lange tafel en werden in de buitenkeuken, voor het oog van gasten, door de chefs de lekkerste gerechtjes bereid. De opdracht was om tijdens de afsluitende avond uitgedost in de kleuren van je land in het feestgedruis te duiken, waar iedereen gehoor aan gaf. Zo was het feest al geslaagd voor het gestart was. De DJ kreeg de taak van de verschillende muziek stijlen een geheel te maken. Een cocktailbar en prachtige zaal met wintertuin maakten de avond compleet.

Ondanks het harde werken was er direct een grote saamhorigheid binnen de groep. Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten was specifiek geselecteerd op het wereldse thema, wat goed aansloot op het doel van deze bijeenkomst. Mede door de culinaire invulling, waarbij met iedereen rekening werd gehouden, voelden gasten zich al snel thuis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!