Back Back Nieuws

EventCase BOOKX – Arrangementen voor Soldaat van Oranje – De Musical

02 september 2015

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus die terug kunnen kijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

ArrangementCase
Deze keer gaan we dieper in op het fenomeen arrangementen, gekoppeld aan bijvoorbeeld een musical. Niet de minste in dit geval, maar juist de langstlopende voorstelling ooit: Soldaat van Oranje – De Musical. Volgende maand speelt deze voorstelling al 5 jaar in de TheaterHangaar in Katwijk. Danny Plasmeijer, verantwoordelijk voor sales & marketing bij BOOKX, geeft ons inzage in de productie van arrangementen én de toegevoegde waarde van dit instrument voor de zakelijke markt.

Naam evenement » Soldaat van Oranje – De Musical
Soort arrangement » 
Diner arrangement
Bureau » BOOKX
Datum » tot en met april 2016
Locatie  » TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg te Katwijk (bij Leiden)
Doelgroep » Zakelijke Markt (bedrijven met relaties en/of medewerkers)
Aantal gasten » 10 – 1.100 personen per voorstelling

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Joris van Bennekom

Wat was de briefing?
‘Bedrijven zoeken steeds meer naar bijzondere locaties en belevenissen om hun relaties te binden, voor informeel contact of om hun medewerkers te belonen. Doel van dit arrangement is een mooie avond uit met het bezoek aan de indrukwekkende voorstelling, een heerlijk diner en een gezellige borrel. Het gaat om een combinatie van enerzijds netwerken en informeel kennismaken (tijdens ontvangst, diner, pauze) en anderzijds het verhaal van één van de belangrijkste hoofdstukken uit onze vaderlandse geschiedenis ervaren.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Samuel van Leeuwen

Omschrijving van het arrangement
‘Gasten worden verwelkomd met een aperitief op Het Bordes van restaurant Noordeinde in de foyer van de TheaterHangaar, met uitzicht over de landingsbaan van voormalig vliegveld Valkenburg. Voor de invulling van het diner kan gekozen worden uit verschillende mogelijkheden; een sitdown diner, diverse buffetten of een walking dinner. Tijdens de voorstelling zijn eersterangs plaatsen in de zaal gereserveerd en in de pauze wordt men weer op Het Bordes ontvangen met een hapje en drankje. Indien gewenst kan na de voorstelling een borrel worden georganiseerd, waar nog even kan worden nagepraat. Van ontvangst tot en met het afscheid is begeleidt een professionele gastvrouw de groep op persoonlijke wijze.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Samuel van Leeuwen

Welke feedback hebben jullie ontvangen?

Enkele letterlijke reacties uit de Zakelijke Markt:

‘Dankzij het arrangement hebben we een ongelofelijk fijne avond gehad met onze relaties. Alles was goed doordacht en verzorgd, en werd ook ter plekke goed uitgevoerd.’

‘We hebben genoten van een schitterende avond met bijna het voltallige personeel. Nog bedankt voor de begeleiding en goede zorgen.’

‘Van begin tot eind was het een perfecte avond. De gastvrouwen hebben alles keurig geregeld. Alle gasten genoten van een goed diner en prachtige voorstelling’.

‘Mede namens onze directie wil ik u complimenteren voor de goede en uitstekende ontvangst en service welke wij mochten ervaren. De voorstelling was indrukwekkend, uitstekende zitplaatsen, het eten heerlijk en een vriendelijke gastvrouw’.

‘We hebben een geweldige dag gehad waarin ik op een goede manier mijn boodschap heb kunnen verkondigen en deze heb kunnen combineren met een bijzondere voorstelling die iedereen zich nog lang zal heugen’.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Joris van Bennekom

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Foto: Joris van Bennekom

Wat wil je zelf nog kwijt over het arrangement?
‘De gasten beleven de voorstelling over één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis in een 360 graden draaiende theaterzaal. De zaal draait van decor naar decor met historische filmbeelden, geprojecteerd op grote schermen. De gasten worden zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Sinds de allereerste voorstelling speelt de musical, met inmiddels meer dan 1,7 miljoen bezoekers, elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Bovendien komt 20% van alle bezoekers terug om de voorstelling nogmaals te zien.

Sinds december 2013 is Soldaat van Oranje – De Musical de langstlopende theatervoorstelling ooit in Nederland en op 30 oktober 2015 is het precies vijf jaar geleden dat de musical in première ging. Ook voor de Zakelijke Markt is Soldaat van Oranje – De Musical nog steeds dé gelegenheid voor effectieve relatiemarketing en een onvergetelijk bedrijfsevenement.

Bedrijven kiezen veelal voor een dinerarrangement. Uit praktisch oogpunt is het een groot voordeel om alles onder één dak te laten plaats vinden. Groepen die Soldaat van Oranje – De Musical bezoeken, gaan vaak voorafgaand nog ergens dineren. Een dinerarrangement in de TheaterHangaar neemt de ‘stress’ om op tijd aanwezig te zijn hiermee weg..

Voor de Zakelijke Markt en effectieve relatiemarketing is het essentieel om alles gestroomlijnd te laten verlopen. Ontvangst/aperitief en diner zijn belangrijke tools zijn om te netwerken. Met het dinerarrangement biedt BOOKX die mogelijkheid!’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!