Back Back Nieuws

EvenementContact in 2012 over de landsgrenzen

13 oktober 2011
In het Brusselse Kart Expo vindt op 16 februari 2012 de eerste editie plaats van een gloednieuwe internationale beurs voor de eventsector: MICE & EVENT International Trade Fair. Het initiatief komt van Joris Bots en Arjen Lemstra, organisatoren van de Nederlandse vakbeurs EvenementContact, dat op 8 maart 2012 in de Expo Haarlemmermeer zijn vierde editie beleeft.

 

No nonsense

De beurs zal worden neergezet volgens het succesvolle concept van de bestaande beurzen EvenementContact en Klantinteractiebeurs in Nederland. Motto van deze beurzen is: No Nonsense Zakendoen. MICE & Event is hét beursconcept dat eventmanagers & corporate planners in contact brengt met EVENT & MICE professionals.


Uniek beursconcept voor Mice & Event branche van Europa

Joris Bots: 'Een tweet op 13 september van Expo Visie dat de EMIF op losse schroeven stond deed direct alle alarmbellen rinkelen. Wát een kans om ons unieke beursconcept te gebruiken voor een nieuw leven van dé beurs voor de MICE & Event branche van Europa!'


'We wisten direct dat we naar Brussel moesten'
Arjen Lemstra: 'Ik heb direct in mijn netwerk met een aantal toonaangevende personen over de EMIF en ons eigen concept gesproken. Allen waren direct enthousiast! Geen twijfel, we wisten direct dat we naar Brussel moesten.'


Voordelen op een rij

Volgens de organisatie zijn er veel voordelen ten opzichte van andere beurzen:

- Het beursconcept is op basis van “gelijkheidsprincipe”; iedereen dezelfde ingerichte stand. Duidelijk en overzichtelijk.

- De beurs duurt 1 dag, dus geen overnachtingen en vermoeiende tweede of derde dag.

- De organisatie screent alle bezoekers, dus geen scholieren, studenten, dagjesmensen en andere ruis.

- Zeer bescheiden investering met heel veel rendement en interessante contacten.

- Geen standbouw. Geen op- en afbouwtijd. Beurs draaien, visitekaartjes verzamelen en op naar de netwerkborrel

- Zeer ruime locatie, makkelijk bereikbaar, veel parkeerplaatsen en voorzien van daglicht.

- Prijzen zijn all in. Geen verrassingen en extra’s. Inclusief ingerichte stand, design statafel en krukken, bedrijfspresentatie van 1.30 bij 1.80 meter, stroom, lunch en bedrijfspresentatie op de website.

 

100% professionals

Voor de kwaliteit van bezoekers ligt de lat hoog; corporate eventmanagers & planners, tour- operators, directiesecretaresses, geselecteerde sales, marketing & communicatiemanagers, personeelverenigingen, brancheverenigingen en natuurlijk de evenementenbranche zelf, waaronder bureaus, cateraars, PCO’s, DMC’s, etc. Geen dagjesmensen of studenten, maar 100% professionals. De organisatie rekent op circa 150 standhouders en tussen de 2.000 en 3.000 professionele bezoekers.

 

Masterclass voor corporate eventmanagers

Daarnaast wordt veel energie gestoken in een mooi inhoudelijk programma. Brancheverenigingen krijgen beschikking over zalen en AV middelen om presentaties te geven voor hun leden en geïnteresseerden. Verder zal er in navolging van EvenementContact een masterclass worden verzorgd exclusief voor corporate eventmanagers.

 

Deelnemen als standhouder
Als openingsactie krijgen de eerste 25 boekers van een stand € 700,00 korting. Zij betalen dan € 995,00. MICE & EVENT werkt niet met last-minute prijzen, hoe later men boekt, hoe hoger de prijs.   

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!