Back Back Nieuws

Ecomobiel 2010: Beurs over duurzame mobiliteit is groot succes

01 oktober 2010

Bezoekers, standhouders, sprekers, organisatoren, journalisten en zelfs Prins Maurits kunnen terugkijken op een zeer geslaagde congresbeurs over duurzame mobiliteit: Ecomobiel 2010, gehouden in de Van Nelle Ontwerpfabriek op 21 en 22 september. Met een prinselijke opening, wereldprimeurs, heel diverse exposanten en 3.500 enthousiaste bezoekers bleek het thema van deze beurs goed gekozen: ‘van hype naar business’.

 

Was Ecomobiel 2009 nog een waagstuk van pioniers, het vervolg in de Van Nelle Ontwerpfabriek was de helft groter en een doorslaand succes. Na de drukbezochte opening door Prins Mauritsin de nieuwe Mercedes-Benz B-klasse F-cell was de beursvloer voor de vele exposanten en de duizenden bezoekers. Binnen en buiten op het testparcours konden deelnemers kennismaken met allerhande duurzaam aangedreven primeurs en prototypen op twee, drie, vier of meer wielen. En zelfs varend. Met elektrische aandrijving, hybridetechniek, op waterstof en op biobrandstof.

 

Super Brainstorm
Op de tweede beursdag openende ANWB hoofddirecteur Guido van Woerkom het themacongres voor 200 deelnemers. Zij kwamen onder meer voorhet Nationaal Debat Duurzame Mobiliteit en de Super Brainstorm. Om ook na Ecomobiel een katalysator te hebben die partijen bijelkaar brengt en laat samenwerken, werd tijdens het congres de Ecomobiel Business Club gelanceerd. Daarmee komt het perspectief van innovatieve, leverbare, praktische en betaalbare duurzame mobiliteit écht een aantal stappen dichterbij.

 

Middelpunt

In de Van Nelle Ontwerpfabriek liepen beursvloer, congres, workshops en testparcours naadloos in elkaar over. Van het publieke sector-plein tot de masterclass mobiliteit voor wethouders en van start-up investeerders tot rijden in de eerste e Vito E-cell voor emissieloze stadsdistributie: iedereen vond er het zijne. Jeroen Coers van initiatiefnemer en organisator PINO: “Het is fantastisch om te zien hoe de beurs na de eerste editie is uitgegroeid tot een fenomeen: het middelpunt voor iedereen die met duurzame mobiliteit te maken heeft.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!