Den Helder zet alle zeilen bijDen Helder zet alle zeilen bij
Back Back Eventcase

Den Helder zet alle zeilen bij

13 juli 2023

Als thuisstad van de Koninklijke Marine, is Den Helder dit jaar een gepaste host voor Sail Den Helder. Het event viel van 29 juni tot 2 juli samen met de Marinedagen, waardoor een groot maritiem evenement ontstond. Vier dagen lang was er voor bezoekers van alles te doen, zien en beleven. De brancheverenigingen Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties namen van de gelegenheid gebruik om op de dag van aftrap netwerkbijeenkomst Sail Den Helder; Behind the Sails te organiseren. Het doel? Eventprofessionals de mogelijkheid geven mee te kijken achter de organisatie van een groots spektakel als Sail. Ook Events schoof aan bij dit event-in-event, in het Noordelijkste stukje van het Nederlandse vasteland.

Een kijkje achter de zeilen

We ontmoeten elkaar in restaurant Stoom, waar een goed verzorgde, gezonde lunch klaarstaat. De onderlinge kennismaking voelt ongedwongen en ontspannen. Na wat gesprekken en meerdere plakken heerlijk bananenbrood, worden we naar het aangrenzende theaterpand van De Kampanje begeleidt. De stoelen staan klaar om plaats te nemen en met veel aandacht luistert de groep genodigden naar interviews met onder meer Wim Erkelens Cooke - Director Events Sail Den Helder en Jorrit Oosthoek – Directeur Verwiel en Wijngaard. Ze vertellen ieder over het reilen en zeilen dat tijdens de voorbereidingen én de aankomende dagen gepaard gaat met een grootschalig event als Sail Den Helder. Wist je trouwens dat Sail Den Helder losstaat van SAIL Amsterdam en dan ook niet in hoofdletters mag worden geschreven? Wij ook niet! Een van de leuke feitjes die tijdens de live dialogen naar boven komt drijven.

Rondje De Kampanje

Teamleden van theater annex concertzaal annex eventspace De Kampanje nemen ons mee achter de coulissen van het grondig gemoderniseerde gebouw. Het voormalige scheeps- en onderhoudswerf laat een prachtige mix van oud en nieuw zien. Zo zijn de originele ramen behouden gebleven en zijn er - voor de verbetering van de isolatiewaarde - supermoderne voorzetramen geplaatst, die de industriële uitstraling extra benadrukt. De rondleiding laat de verschillende mogelijkheden zien voor het organiseren van business events. Op slechts een uurtje reizen van Amsterdam, laat je in Den Helder je zakelijke gasten kennismaken met een heel ander stukje Nederland. Tijdens een typisch Hollandse zomerbui worden we vervolgens uitgebreid rondgeleid op het festivalterrein van Sail Den Helder en sluiten we af met borrel en een presentje.

Leerzame dagbesteding

Genootschap voor Eventmanagers, G14 en Platform Cultuur Locaties zet met Sail Den Helder; Behind the Sails een vol en leerzaam programma neer, dat voor professionals uit de evenementensector het bezoeken waard is. Tot het volgende event!

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!