Aida in Concert kiest voor AutotronAida in Concert kiest voor Autotron
Back Back Nieuws

Aida in Concert kiest voor Autotron

22 januari 2019

Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018 geeft Stage Entertainment deze zomer aan deze traditie een vervolg met Aida in Concert. Op het festivalterrein van Autotron in 's-Hertogenbosch is deze bijzondere show van 20 tot en met 30 juni slechts zes keer te zien. Net als bij Elisabeth in Concert zullen de bezoekers van het musicalconcert dezelfde festival-sfeer op en rondom het terrein ervaren. Met de fantastische muziek van Elton John, een cast met alleen maar musicalsterren en een 14-koppig orkest, beleeft het publiek een onvergetelijke avond uit in de open lucht.

Nadat Aida in oktober 2001 in Nederland in première ging, groeide deze voorstelling uit tot de lievelingsmusical van het publiek. Bijna twee jaar lang stond de musical in het Circustheater en kwamen er 1,2 miljoen bezoekers. Na achttien jaar keert de musical nu terug als concert en zal Willemijn Verkaik in een van de hoofdrollen schitteren.

Het verhaal

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af, want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd, terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida.

De samenwerking met Libéma en Autotron in 's-Hertogenbosch

Directeur van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde vertelt 'Het Autotron in 's-Hertogenbosch, de samenwerking met Libéma is natuurlijk fantastisch! Want je zit hier centraal in Nederland er is heel veel kennis over hoe je aan komt rijden, hoe je een festival terrein inricht, maar ook hoe je gasten ontvangt en dat is het allerbelangrijkste! Want wij maken een grote musical in de openlucht voor 4.000 bezoekers die tegelijk binnenkomen en die moeten goed ontvangen worden. Dat komt hier goed.'

Het festivalterrein van Autotron

Directeur Libéma Beurzen en Evenementen Zuid-West Jeroen Dona vertelt: 'Al lange tijd werken we als Libéma hard aan de verbreding van het evenementenaanbod bij het Autotron met metname entertainment producties en festivals. Dat nu entertainment marktleider Stage Entertainment kiest voor ons natuurrijke festivalterrein voor hun spectaculaire theaterconcertreeks "Aida in Concert" maakt de herontdekking van het Autotron voor dit soort evenementen compleet.'

Achter het bekende Autotron loopt u direct een groene omgeving binnen van ruim 45.000m². Deze grote grasvlakte inclusief bos en zelfs een strand wordt jaarlijks gebruikt voor het bekende tennis toernooi Libéma Open en bijvoorbeeld het dancefeest Electronic Family. Recentelijk werd nog het gehele terrein gebruikt voor het EK veldrijden.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!