Zwolse Asperge Tiendaagse terugZwolse Asperge Tiendaagse terug
Back Back Nieuws

Zwolse Asperge Tiendaagse terug

26 april 2024

De Zwolse restauranthouders organiseren van 24 mei tot en met 2 juni de Zwolse Asperge Tiendaagse. Het publiek kan tien dagen lang genieten van menu's en gerechten gemaakt van het Sallandse witte goud.

Voor de ware liefhebber gaat er niets boven romige blanke asperges van de koude grond. Het is één van de streekproducten waar Salland om bekend staat. De asperge wordt geroemd om haar smaak, maar staat ook al vijfduizend jaar bekend als zeer gezonde groente, boordevol belangrijke voedingsstoffen. De Zwolse chef-koks bereiden tijdens de Zwolse Asperge Tiendaagse uiteenlopende aspergegerechten, van klassiek tot vernieuwend.  

Deelnemende restaurants nodigen jou uit 

Zwolse restauranthouders vinden dat de asperge, én de stad Zwolle, een Asperge Tiendaagse dik verdienen. Van eetcafé tot restaurant; er zit voor alle liefhebbers van asperges een optie bij. De restaurants waar het publiek van 24 mei tot en met 2 juni terecht kan voor zijn favoriete aspergemenu zijn Café de Kleine, Bistro Bonne Femme, Vaca Negra, In den Hoofdwacht, Meneer Jan, De Zoete Inval, Sukerieje, Lekker Zwols. Ensemble Gastro & Bar, L’Eglise, Dublin House

Asperge Tiendaagse initiatief horeca en Zwolle Fonds

De Zwolse Asperge Tiendaagse wordt georganiseerd door de Zwolse restauranthouders en de Zwolse Evenementen Organisatie van Zwolle Fonds. Samen zetten zij de schouders onder een welkome binnenstad. Ze organiseren zo'n vijftien tot twintig evenementen per jaar, variërend van de Bokbierintroductie tot Rhythm & Blues Night, de Blauwvingerdagen, Carnaval en Straatfestival. Het nieuws over deze evenementen wordt gecommuniceerd op gastvrijzwolle.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!