Back
Nieuws
Zweden volgt het Dutch BBQ team op als Europees Barbecue Kampioen
24 juni 2014Het Dutch BBQ Team heeft het afgelopen weekend een zeer verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Europese barbecue kampioenschappen in Polen maar de Scandinavische landen zijn er met de meeste prijzen vandoor gegaan. Het Swedish BBQ Team is eerste geworden en een team uit Estland werd verrassend tweede. De voormalige wereldkampioenen uit Oostenrijk werden derde.
Het Dutch BBQ team behaalde op vier van de totaal zeven onderdelen een top 10 notering. De zevende plaats werd behaald met het nationale gerecht in de stijl Dutch Cuisine bereid met puur Hollandse seizoens groentjes als lamsoor, zeekraal, asperges en snoekbaars uit de Westeinderplassen. Ook het visgerecht op basis van Baltische zalm kreeg een welverdiende 7de plek. De 5de plaats voor het kipgerecht en de 10de plaats behaald met de beef brisket waren vervolgens niet voldoende voor een overall eindnotering in de top 3.
Meer duidelijkheid
Het Dutch BBQ team behaalde op vier van de totaal zeven onderdelen een top 10 notering. De zevende plaats werd behaald met het nationale gerecht in de stijl Dutch Cuisine bereid met puur Hollandse seizoens groentjes als lamsoor, zeekraal, asperges en snoekbaars uit de Westeinderplassen. Ook het visgerecht op basis van Baltische zalm kreeg een welverdiende 7de plek. De 5de plaats voor het kipgerecht en de 10de plaats behaald met de beef brisket waren vervolgens niet voldoende voor een overall eindnotering in de top 3.
Meer duidelijkheid
Teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen kijken, ondanks de wat mindere score, tevreden terug op een geslaagd evenement. Jaap Sloof: 'De sfeer was bijzonder goed, zowel op het event als in het team . De Poolse gastheren hadden hun uiterste best gedaan om het ons naar de zin te maken. We hopen echter dat WBQA in de toekomst meer duidelijkheid zal geven over de te volgen spelregels en mogelijkheden in presentatie. Een Amerikaanse interpretatie van de Europese spelregels is niet in het voordeel van teams zoals de onze. Wij zijn meer van de culinaire aanpak en wat complexere gerechten waarbij naast een perfecte vlees of visbereiding ook veel aandacht wordt besteed aan de bijgerechten en het dessert'.
Volgend jaar
Het Dutch BBQ Team hoopt volgend jaar weer een gooi te doen naar een podiumplaats op het wereldkampioenschap in Gothenburg, in Zweden. In de tussentijd zijn de leden van het team te bewonderen op evenementen in vooral Nederland en België.
Volgend jaar
Het Dutch BBQ Team hoopt volgend jaar weer een gooi te doen naar een podiumplaats op het wereldkampioenschap in Gothenburg, in Zweden. In de tussentijd zijn de leden van het team te bewonderen op evenementen in vooral Nederland en België.
Goed artikel?
Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!